Locale Altele
Luni, 18 Ianuarie 2021
Luni, 18 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare citeşte
Sergiu Lenghel  - Joi, 20 Mai 2010

Lectură plăcută în centrul Sătmarului. Campania "Satu Mare citeşte" a demarat joi în parcul din Piaţa Libertăţii. Este prima ediţie a evenimentului "Lecturi urbane" la Satu Mare, un proiect început în noiembrie 2009 la Bucureşti.
 

 

Pentru a promova lectura urbană, în special în locurile unde sătmărenii se recrează, trei profesoare de la Colegiul Naţional "Doamna Stanca" s-au gândit să aducă acest spirit şi în oraşul nostru. Cristina Gherman, Gabriela Lupuţi şi Laura Pintea au iniţiat această campanie, iar mai apoi li s-a alăturat Primăria Satu Mare şi Biblioteca Judeţeană.
 

 

Cu câte-o carte sub braţ, un grup de elevi s-au aşezat pe soclul statuii lui Vasile Lucaciu, unde spre seară se adunau de obicei rockerii cu sticle de bere în mână. Tineri de la "Doamna Stanca", "Mihai Eminescu" sau de la Liceul German, dar şi alţi sătmăreni au venit să lectureze din cărţile aduse de acasă.
 

 

Directorul cotidianului Gazeta de Nord-Vest, Crina Dunca, fosta scrimeră Cristina Stahl, dar şi bloggeri sătmăreni s-au implicat în campanie, dorind să încurajeze lectura în spaţiile publice şi să creeze un nou model de a contribui la binele comunităţii.


 

"Decât să bea o cafea sau să se uite la un meci, le oferim această alternativă, de a citi o carte în aer liber. Dacă reuşim să convingem o singură persoană, pot spune că acest proiect nu a fost în zadar" – afirma profesoara Cristina Gherman, în timp ce citea împreună cu fiica sa o carte despre educaţia copiilor. Cărţile adunate de cei prezenţi au fost donate trecătorilor, în speranţa promovării acestei campanii, care va continua şi vineri la ora 12, de această dată în pasajul "Corneliu Coposu".

2367 vizite
Distribuie pe