Locale Altele
Marti, 14 Iulie 2020
Marti, 14 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Alexandru Ardelean a câştigat concursul foto Szatmar.ro
Florin Răchitan  - Sambata, 29 Mai 2010

Un cunoscut artist plastic sătmărean din generaţia tânără, Alexandru Ardelean, a câştigat concursul de fotografie organizat de portalul de ştiri de limba maghiară Szatmar.ro în parteneriat cu Primăria Satu Mare.

 

Reluând tradiţia instituită în urmă cu doi ani, colegii noştri maghiari din presa online au cerut fotografilor profesionişti şi amatori din Satu Mare să trimită pe adresa redacţiei poze în care sunt surprinse aspecte inedite din oraş şi care pun în valoare frumuseţea, uneori nebănuită, a spaţiului în care trăim.

 

Potrivit deciziei juriului format din veterani ai artei fotografice, se pare că cel mai inspirat a fost Alexandru Ardelean, pictor, grafician, designer şi fotograf amator, care a câştigat concursul cu un instantaneu ce prezintă o viziune originală asupra Centrului Vechi, cu Catedrala Romano-Catolică în prim-plan.

 

Sandu Ardelean şi-a primit premiul, un bon valoric pentru cumpărături de 500 euro, în cadrul unei întâlniri plăcute a fotografilor din Satu Mare cu organizatorii concursului, pe terasa restaurantului Chilly Csarda, unde, de-altfel, s-a şi amenajat o expoziţie cu cele mai reuşite dintre cele aproape 500 de fotografii trimise de sătmăreni.

 

Prezent la această întâlnire, primarul Iuliu Ilyes a anunţat că are în vedere editarea unui album cu lucrările reprezentative ale acestei noi generaţii de artişti fotografi sătmăreni, care participă cu entuziasm la asemenea concursuri.
 

 

„Am văzut anunţul pe afişele din oraş şi, deşi nu prea obişnuiesc să fac aşa ceva, am trimis pe adresa Szatmar.ro cinci fotografii pe care le-am făcut în timpul plimbărilor mele prin oraş. Mă bucur că una dintre acestea a câştigat admiraţia juriului, dar sunt la fel de mândru şi de celelalte poze, care şi-au găsit loc şi la expoziţie” – a declarat Alexandru Ardelean, după ce şi-a luat premiul şi a continuat să-i fotografieze şi pe câştigătorii următoarelor premii puse în joc de Szatmar.ro.

3764 vizite
Distribuie pe