Locale Altele
Duminica, 19 Mai 2024
Dum, 19 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Delegaţie careiană la Festivalul Oraşelor Europene
Centrul Cultural Carei  - Marti, 1 Iunie 2010

O delelegaţie a Centrului Cultural al Municipiului Carei a fost prezentă la sfârşitul săptămânii trecute la Festivalul Oraşelor Europene din Debica.

Vineri, Ansamblul Ceatăra a susţinut un spectacol în calitate de invitat special în cadrul unui concurs regional de folclor, primind din partea juriului premiul special al concursului.

 

În aceeaşi seară, Ansamblul Centrului Cultural a participat la spectacolul de deschidere a Festivalului Oraşelor Europene, alături de artişti din şase ţări. La spectacol au participat oficialităţi din 11 ţări din Europa, printre care Belgia, Bulgaria, România, Estonia, Ucraina, Letonia, Slovacia, Ungaria, etc.

 

În cea de-a doua zi a festivalului au urcat pe scenă solista de muzică uşoară Nagy Anita, care a prezentat un program de 15 minute alcătuit din piese de muzică uşoară din repertoriul românesc şi internaţional, iar în aceeaşi seară Szucs Jozsef si Marius Georgescu au prezentat un inedit show de tobe, primit cu entuziasm de spectatorii polonezi.

 

La ora 16 s-a deschis standul municipiului Carei la Debica, la care au fost oferite spre degustare specialităţi culinare şi vinuri specifice ţării noastre şi regiunii de nord-vest a României. Standul a fost vizitat de peste 250 de polonezi, dar şi de oficialităţi din cele 11 ţări participante. Standul României a primit şi vizita primarului oraşului Debica, Paweł Wolicki, care a apreciat calitatea produselor culinare româneşti.

 

Festivalul s-a încheiat în data de 30 mai cu o paradă a costumelor tradiţionale, delegaţiile participând la o slujbă oficiată la catedrala romano-catolică din localitate.


 

Delegaţia culturală a municipiului Carei a cuprins 19 persoane şi a fost condusă de directorul Centrului Cultural, Bogdan Georgescu, iar la întâlnirea oficialităţilor din cele 11 oraşe prezente, municipiul Carei a fost reprezentat de Carmen Egli, şef birou proiecte din cadrul Primăriei Carei.

1852 vizite
Distribuie pe