Locale Altele
Sambata, 1 Aprilie 2023
Sam, 1 Apr 2023
Şcoala de Arte lansează un album de muzică populară
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 2 Iunie 2010

Tinerele talente ale Şcolii de Arte Satu Mare lansează vineri primul lor album de muzică populară. Înregistrările au început în toamna anului trecut în studioul şcolii, pe CD-ul intitulat "De pe Valea Someşului" fiind incluse melodii populare ale unor elevi şi absolvenţi de la clasa de canto popular condusă de profesorul Vasile Chioran.

Directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în toamna acestui an se mai pregăteşte lansarea unui nou album, de această dată cu muzică uşoară, melodii interpretate de cei mai buni elevi ai şcolii ajunsă la 105 ani de la înfiinţare.

La întâlnirea cu mass-media locală au participat şi binecunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mureşan, respectiv profesorul Vasile Chioran.

În perioada 4-6 iunie au loc la Satu Mare mai multe spectacole de muzică, teatru şi coregrafie, organizate de Şcoala de Arte, sub numele de "Armonia în culorile artei". Vineri, de la ora 17.00, în sala Teatrului de Nord, are loc marea lansare a albumului de muzică populară, CD ce va putea fi cumpărat la intrare, cu tot cu autografele soliştilor.

De menţionat faptul că sătmărenii care vor veni la acest spectacol nu vor scoate niciun ban pentru bilet, intrarea fiind liberă. "De pe Valea Someşului" cuprinde melodii ale soliştilor Larisa Pop, Daniel Moiş, Andrada Bârsăuan, Flaviu Panc, Dănuţ Mateş, Viorel Variu, Oana Poduţ, Bianca Bălică, Angela Munteanu, Carmen Pop, Gabriela şi Raul Petrică Ulici, respectiv Anamaria Pteancu, aceasta din urmă fiind o fetiţă de şase ani.

De asemenea, Trupa de fluieraşi "Iedera" din Carei, Formaţia de dansuri popualre "Tulnicul" din Maramureş, Ansamblul folcloric "Doina Codrului" al Şcolii de Arte vor cânta pentru publicul prezent vineri la Teatrul de Nord. Invitatul special va fi interpretul de muzică populară Petrică Mureşan, un mai vechi colaborator al Şcolii de Arte, având în spate orchestra condusă de profesorul Ioan Florea.

Teatrul de Nord va găzdui sâmbătă de la ora 12.00 şi un spectacol de balet, gimnastică şi dans sportiv, urmând ca duminică, cu începere de la ora 17.00, în sala Filarmonicii "Dinu Lipatti" să aibă loc un spectacol comun al claselor de muzică din cadrul Şcolii de Arte, avându-i invitaţi pe colegii lor din localitatea maghiară Teglas.

De altfel, o delegaţie de profesori şi elevi ai Şcolii de Arte Satu Mare se vor afla pe data de 10 iunie în această localitate din Ungaria, în cadrul unui proiect transfrontalier finanţat de Ministerul Culturii. Aceştia vor susţine un recital muzical şi vor realiza o expoziţie de artă plastică şi fotografie.

Ca urmare a înfiinţării secţiei de DJ, dar şi a intensificării activităţii altor secţii, Şcoala de Arte a reuşit să-şi mărească numărul de elevi, ajungând în prezent să aibă înscrişi aproape 700 de cursanţi, faţă de 350, câţi au fost la preluarea mandatului de către actualul director, Mircea Deac, în urmă cu cinci ani.

3339 vizite
Distribuie pe