Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Oldtimer & Youngtimer show
Florin Răchitan  - Duminica, 6 Iunie 2010

Cam 40 de maşini de epocă s-au adunat la sfârşitul săptămânii în curtea conacului de la Dorolţ, unde Clubul Oldtimer din Satu Mare a organizat prima întâlnire a pasionaţilor de autovehicule Oldtimer & Youngtimer.
 

Proprietarii şi-au adus bijuteriile pe patru roţi din toate colţurile ţării, dar şi din Ungaria şi Germania, fiind primul eveniment de acest gen organizat la Satu Mare.

Sâmbătă, la orele amiezii, şoferii au făcut paradă cu maşinile lor prin centrul Sătmarului, oprindu-se pentru o oră în faţa Catedralei Romano-Catolice pentru a le permite sătmărenilor să admire autovehiculele şi să se fotografieze lângă acestea.

Proprietarii oldtimerelor au avut grijă să se prezinte şi ei o imagine pitorească, costumându-se în ţinute potrivite maşinilor pe care le conduceau: astfel, un sătmărean stabilit demult la Budapesta a îmbrăcat o uniformă militară franceză şi la fel i-a îmbrăcat şi pe cei doi copii ai săi, că doar au venit într-un jeep Renault.

La fel a procedat şi un neamţ angajat la o bază militară americană din Germania, acesta reuşind să pună mâna pe un jeep care, potrivit spuselor sale, a fost şi în deşert în primul război din Golf, înainte de a fi înlocuit cu Humvee-urile, care sunt "piece of shit", după caracterizarea făcută de neamţ.


O colecţionară din Sibiu a venit îmbrăcată în călugăriţă catolică, pentru a arăta în Citroen-ul ei exact ca în filmele cu Louis de Funes. De-altfel, imaginea marelui comic a apărut şi pe uşa unei dubiţe Citroen folosită în anii "60 de Jandarmeria Franceză.
 

După parada din centrul oraşului, participanţii s-au retras la conacul din Dorolţ, unde s-au înfruptat din babgulyas-ul pregătit de gazde, după care au asistat la o paradă de modă retro şi un spectacol de dans prezentat de Loga Dance.

9694 vizite
Distribuie pe