Locale Altele
Sambata, 27 Februarie 2021
Sam, 27 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deţinuţii au vizitat Muzeul Judeţean
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 23 Iunie 2010

Deţinuţii din Penitenciarul Satu Mare au ieşit miercuri în oraş. Catalogaţi cei mai "cuminţi" infractori, un număr de 18 deţinuţi şi-au îmbogăţit cultura generală în urma unei vizite de două ore la Muzeul Judeţean.

Însoţiţi de "băieţii de gardă", dar şi de cele două asistente sociale - subinspector Simona Galiş, respectiv subinspector Iulia Stoica, ambele din cadrul Serviciului de Asistenţă Psihosocială din Penitenciar - persoanele private de libertate au vizitat secţiile de etnografie şi arheologie din cadrul Muzeului Judeţean, între cele două instituţii existând un protocol de colaborare.

Activitatea a avut un caracter educativ şi stimulativ în scopul păstrării legăturii cu comunitatea, a culturalizării în vederea facilitării reintegrării în societate, precum şi în scopul dezvoltării şi încurajării unui comportament prosocial.

Vizita de miercuri face parte din seria de activităţi organizate cu şi pentru persoanele private de libertate cu ocazia zilei de 29 iunie, când se sărbătoreşte Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - Patronii Spirituali ai Sistemului Penitenciar Românesc.

Deţinuţii s-au bucurat de cele două ore de "libertate", majoritatea afirmând că vizitează pentru prima dată un muzeu. Cei 18 deţinuţi au fost selectaţi în prealabil, vizita la Muzeul Judeţean fiind o "răsplată" pentru buna purtare şi munca depusă în detenţie.

1671 vizite
Distribuie pe