Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Donaţii de peste 70 milioane de lei pentru statuia lui Kiss Gedeon
APM Satu Mare  - Marti, 14 Decembrie 2010

În luna noiembrie 2010, Agenţia pentru Protecţia Mediului a iniţiat un nou proiect de suflet pentru ridicarea bustului lui Kiss Gedeon şi amenajarea scuarului în faţa Complexului de educaţie ecologică din Gradina Romei, pentru a aduce un omagiu celui care a fost „părintele” acestui parc.

 

În acest sens s-a desfăşurat în ultima lună o amplă campanie de strângere de fonduri de la cetăţeni în vederea realizării statuii lui Kiss Gedeon şi amplasarea ei într-un loc binemeritat.

 

În urma finalizării campaniei de donaţii, o comisie formată din trei membri - Cosma Marian, Dragoş Ştefan, Adriana Culda – consilieri APM, precum şi un reprezentant al mass media locale, Babos Krisztina,  au colectat cele 20 de urne şi au centralizat donaţiile făcute.

 

S-a adunat suma de 7.266 lei, din care 4.246 lei reprezintă donaţii de la cetăţeni, iar restul banilor au fost oferiţi de personalităţi locale, după cum urmează: Boer Adam cu suma de 2.000 lei, primarul Iuliu Ilyes cu suma de 50 euro, Nagy Mark Janos - preşedinte al Societăţii Carpatine Ardelene cu suma de 500 lei şi Fazekas Lorand - preşedinte al Societăţii Ornitologice dinSatu Mare cu suma de 300 lei.

 

Banii care s-au strâns peste valoarea achitării statuii vor ajunge  sub formă de cadouri în preajma Sărbătorilor de Iarnă la copiii din centrele de plasament.

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului mulţumeşte pe această cale tuturor celor care au susţinut proiectul realizării statuii lui Kiss Gedeon şi tuturor cetăţenilor care au făcut donaţii şi îi invită pe toţi cei interesaţi la festivitatea de dezvelire a statuii, care va avea loc într-un cadru festiv în ziua de 20 decembrie, la ora 14.30, în faţa Complexului de educaţie ecologică „Casa Verde” din Grădina Romei.

1267 vizite
Distribuie pe