Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Seară de folk cu Mircea Florian
Ioana Gavrău  - Miercuri, 15 Decembrie 2010
Folkiștii Sătmarului și-au arătat încă o dată măiestria într-un super concert susținut miercuri seara la Centrul Multicultural Poesis în cadrul Christmas Fest 2010. Evenimentul a fost dedicat folkistului Emilian Onciu, care a plecat mult prea repede dintre noi. El ar fi împlinit vârsta de 53 de ani.


La ora 19.00, sala Centrului Multicultural Poesis a fost umplută până la refuz de sătmărenii care îndrăgesc șlagărele folk. Black River Blues Band a urcat prima dată pe scenă și i-a făcut pe cei prezenți să cânte împreună cu ei.Park Folk Grup, format din percuționistul Cserey Csaba, alias Csabcsi, fostul gazetar Sorin Bălaj, alias Soare, și folkistul Tavi Bud au ridicat de nenumărate ori sătmărenii în picioare, primind ropote de aplauze.


„Vă mai cânt încă un cântecel“ – binecunoscuta vorbă a lui Tavi Bud, s-a auzit pe parcursul întregului concert pe care l-a susținut. Acesta i-a dedicat majoritatea pieselor regratatului său prieten, poetul Adrian Păunescu.


Apogeul evenimentului a fost atins de maestrul folkului românesc, Mircea Florian, tăticul folkului din România, așa cum a fost prezentat înainte de a intra în scenă.


Acesta și-a început recitalul cu piesa „Veverița subacvatică“, prima lui melodie scrisă la Satu Mare.


Timp de trei ore, sătmărenii s-au lăsat purtați în lumea folkului. Primăria Satu Mare, Consiliul Local și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu“ sunt organizatorii evenimentului și merită nota 10.

3246 vizite
Distribuie pe