Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ei sunt cei mai talentați actori-elevi
Ioana Gavrău  - Miercuri, 30 Martie 2011
Timp de trei zile, la Teatrul de Nord Satu Mare, cei mai talentați actori-elevi s-au întrecut în cadrul Festivalului de Teatru Rotaract, ajuns la cea de-a cincea ediție. Miercuri seara, cei mai talentați actori au fost premiați. Cele 28 de trupe au demonstrat încă odată că dragostea și pasiunea pentru teatru nu s-a stins în generaţia tânără.


Gala de premiere a început la orele 20.00, la Teatrul de Nord Satu Mare. Sala a fost plină de actorii-elevi care, timp de trei zile, au impresionat un juriu de specialitate în cadrul maratonului de teatru. Toate spectacolele au fost apreciate de public, fiecare participant fiind considerat un adevărat învingător.


Înainte de premierea celor mai talentați elevi, pe scenă au urcat Bogdan Fărcaș, președintele Clubului Rotary Satu Mare, actrița Teatrului de Nord, Anca Similar, și profesoara de limba latină Livia Haidu, cea care s-a ocupat și de organizarea festivalului.Gimnaziu

La secțiunea Gimnaziu, premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar i-a revenit Denisei Marincaș în rolul „Zânei Fluturaș“ din piesa "Visul unei nopți de vară".

Cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat Marcel Ștrango pentru interpretarea din piesa „Opt copii în cautarea unui adevăr“.


Cea mai bună actriță în rol principal a fost desemnată Ioana Danciuc de la Școala Generală din Vetiș, o actriță în devenire la doar 12 anișori.Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Bogdan Nyilvan de la Școala Generală Ardud.

Cea mai bună piesă de gimnaziu a fost desemnată „Satul Aplecat“.


La secțiunea One-man-show, Petruska Eranio a fost desemnat cel mai bun actor, el intrând în concurs cu piesa „Monolog“.

Liceu

La secțiunea Liceu, cea mai bună actriță în rol secundar a fost declarată Alexandra Sotirov, iar cel mai bun actor în rol secundar a fost declarat Dan Coza.


Ioana Urda a câștigat titlul de cea mai bună actriță în rol principal, respectiv Cătălin Man Mihai, cel mai bun actor în rol principal.

Cea mai bună piesă de liceu a fost „Experimentul“ , interpretată de trupa BEM.

Totodată s-au acordat și premii speciale. Daria Loneanu a primit o diplomă specială pentru interpretarea rolului „Daria“ din „Femeia din manuscris“.

Teatrul de Nord Satu Mare a acordat un premiu special tânărului Mircea Băluță și șansa de a-și prezenta piesa de teatru într-o stagiune completă.4062 vizite
Distribuie pe