Locale Altele
Sambata, 1 Aprilie 2023
Sam, 1 Apr 2023
Festival-concurs de chitară clasică la Şcoala de Arte
Florin Răchitan  - Marti, 24 Mai 2011

La sfârşitul acestei săptămâni se organizează la Şcoala de Arte din Satu Mare prima ediţie a Festivalului-concurs regional de chitară clasică „Samus GuitArt” care se adresează cursanţilor şcolilor populare de artă din Regiunea de Dezvoltare de Nord-Vest, ceea ce înseamnă că vor participa concurenţi din şase judeţe.

 

Directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, programul acestui festival ce va reuni cele mai remarcabile tinere talente din judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa, Cluj, Bihor şi Satu Mare.

 

Deschiderea oficială a concursului va avea loc vineri, la ora 11.30, la sediul Şcolii de Arte, iar concursul se va desfăşura până la ora 18, când toţi participanţii se vor muta la restaurantul Poesis pentru a asista la recitalul de chitară clasică susţinut de „Trio Andrei”, o formaţie alcătuită din trei artişti fraţi, unul dintre ei fiind chiar preşedintele juriului, conf. univ. dr. Constantin Andrei de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

 

Prezent la conferinţa de presă de la Şcoala de Arte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a anunţat că dezvoltarea festivalurilor sătmărene la nivel regional se va face simţită în această vară şi în cazul Festivalului de la Oţeloaia, care va fi organizată în alt format, beneficiind de prezenţa unui mare număr de artişti din toată Transilvania.

 

Aceştia se vor întrece într-un concurs al interpreţilor şi ansamblurilor folclorice înainte de a participa la festivalul propriu-zis, urmând să fie recompensaţi cu premii pentru performanţele lor.

1421 vizite
Distribuie pe