Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Câştigaţi o invitaţie la spectacolul Teatrului Barka
Teatrul de Nord   - Miercuri, 25 Mai 2011

SM Online pune la dispoziţia cititorilor o invitaţie pentru două persoane la spectacolul Teatrului Barka din Budapesta, cu piesa „Petrecerea” a dramaturgului ceh Slawomir Mrozek, ce va fi pus în scenă joi, 26 mai, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului de Nord, în cadrul Festivalului Multicultural Internaţional „Fără Bariere”.


 

Tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi cu nume sau nickname la secţiunea „Comentarii”, specificând o adresă valabilă de e-mail, ce nu va fi publicată. Tragerea la sorţi va avea loc joi dimineaţa, iar câştigătorul va fi anunţat prin e-mail.

 

Câştigătoarea invitaţiei pentru spectacolul „În container” al trupei Teatrului Odeon din Bucureşti este cititoarea care s-a înscris cu nickname-ul „ichigo”. O aşteptăm în cursul zilei de miercuri la redacţie, pentru a-şi ridica premiul.

 

Joi 26 mai, ora 19.00

Teatrul de Nord - Sala Mare

 

Teatrul Bárka, Budapesta

 

MULATSÁG / PETRECEREA de Slawomir Mrozek

tragicomedie

 

regia: László Bérczes

decorul: Sándor Sárkány

costumele: Enikő Kárpáti

colaborator: Tamás Cseh

distribuţia:

B flăcău           Rémusz Szikszai

S flăcău            Zoltán Mucsi

N flăcău           Péter Scherer

 

durata: 100 minute (fără pauză)

 

Trei flăcăi pornesc la bal. Au auzit că va fi petrecere. Se împopoţonează: costum, pantofi noi, păr lins, flori. Sala de bal este închisă. Sparg uşa fiindcă aud voci din interior. Sala e goală. Atunci va fi petrecere sau nu va fi? Şi dacă va fi, datorită cui va fi? Datorită altora? Datorită lor înşişi? Ce trebuie făcut să fie petrecere? Să fie muzică. Să fie adevărat. Asta-i întrebarea. Pe toată durata vieţii.
 

 

"Spectacolul lui László Bérczes este o capodoperă. Ca un sonet de maestru. Un spectacol bine gândit, tensionat, filozofic şi care ne face să râdem. Scena săracă în mod est-european este câmpul de luptă a spiritului, a sentimentului şi a impulsului. În acelaşi timp piesa este şi travestiul motivului creştin...”

(Viktória Radics - Színház)

 

 

Joi 26 mai, ora 10.00 şi 11.30

Teatrul de Nord - Sala Mare

 

I Burattini dei Ferrari Parma, Italia

Teatrul de Păpuşi Familia Ferrari Parma, Italia

 

LA FAVOLA DELLE TESTE DI LEGNO

POVESTEA CAPETELOR DE LEMN

 

Pseudoconferinţă animată despre istoria teatrului de păpuşi

 

„Nu eu sunt cel care face păpuşa să vorbească,

Ci ea - păpuşa - e cea care mă face să vorbesc”

                                                                                 Italo Ferrari

 

Spectacolul este interactiv (se bazează pe implicarea fizică a spectatorilor) şi îşi propune să rezume istoria şi evoluţia păpuşilor de-a lungul secolelor, de la L’OMBRA (umbra chinezească) până la păpuşile de azi. Sunt prezentate diferite tipuri de păpuşi şi tehnicieni de a le anima, de la teatrul stradal la Burattino, de la marionetă la personajele din Commedia dell’arte: Pucinella, Arlechino şi Colombina, Căpitanul, Pantalone etc.

 

În Italia fiecare oraş are propriul personaj (propria mască) şi acesta foloseşte propriul dialect regional. Veţi cunoaşte personajele Teatrului Burattini şi pe Bargnocla - masca din Parma - inventat în 1914 de fondatorul Trupei Ferrari, Italo Ferrari. Spectacolul se adresează atât copiilor dumneavoastră, dar şi copiilor din voi…

 

 

Joi 26 mai, ora 18.00

Teatrul de Nord - Sala Studio

 

Compania de Teatru ZOOM Târgu Mureş

 

MÉD(E)IA

 

regia Csiki Zsolt

dramaturg Bertóti Johanna

scenografia Lukácsy Ildikó

muzica Ercsei Zsolt

manager Coman Franciska Elvira

PR Biró Réka

 

distribuţia:

Medeea - Sebők Mária

Iason - Molná György

Creon - Hunyadi István

Glauke - Bereczki Enikő

Doica, Reporter - Pál Emőke


 

Spectacolul a fost realizat în cadrul proiectului european „Practică teatrală în regiunea centru şi nord-vest”, organizat de Asociaţia Centrul Multimedia TEATRU 74 din Târgu Mureş. Spectacolul a ocupat locul patru la festivalul organizat în cadrul aceluiaşi proiect.


 

„Acum vorbim sau jucăm?” întreabă cineva în spectacol, iar actorii încep să-şi caute trupul lor în text, fără să iasă din spaţiul dat. Înăuntru, impulsurile traversează diagonal, textul se mişcă drept, împreună cu ei. Arată-mi mişcările precise şi-ţi spun cine eşti.

Facem zoom înăuntrul textului, înăuntrul spaţiului, corpului şi a stărilor. Înăuntrul nostru.

2149 vizite
Distribuie pe