Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Câştigaţi invitaţii la teatru de păpuşi
Teatrul de Nord  - Joi, 26 Mai 2011

SM Online pune la dispoziţia cititorilor o invitaţie pentru două persoane la spectacolul de teatru de păpuşi „Morgana” al Familiei Ferrari Parma din Italia, în cadrul Festivalului Multicultural Internaţional „Fără Bariere”. Spectacolul începe vineri la ora 19, în Sala Mare a Teatrului de Nord.

 

Tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi cu nume sau nickname la secţiunea „Comentarii”, specificând o adresă de e-mail valabilă, ce nu va fi publicată. Tragerea la sorţi va avea loc vineri dimineaţa, iar câştigătorul va fi anunţat prin e-mail.

 

Câştigătoarea invitaţiei la spectacolul „Petrecerea” de joi seara este cititoarea care s-a înscris cu numele „nora”. O aşteptăm în cursul zilei de joi la redacţie pentru a-şi ridica premiul.

 

 

Vineri 27 mai, ora 19.00

Teatrul de Nord - Sala Mare

 

I Burattini dei Ferrari Parma, Italia

Teatrul de Păpuşi Familia Ferrari Parma, Italia

 

MORGANA  
un spectacol de Daniela Ferrari

regia Giordano Ferrari

scenografia Umberto Zarotti

muzica Ceaikovski, Mozart, Grieg,  Ponchielli

distribuţia: Daniela Ferrari, Giordano Ferrari, Umberto Zarotti,  Manuela Ronchini


I BURATTINI DEI FERRARI  înseamnă 120 de ani şi patru generaţii de tradiţie păpuşărească păstrată în familia Ferrari. Textele lor sunt în cea mai mare parte preluate din vechi poveşti de autori populari anonimi şi din commedia dell’arte. Modernizând scenografia, Teatrul de Păpuşi Ferrari prezintă astăzi spectacole de nivel internaţional (turnee şi festivaluri în Europa, China, Japonia si America).

 

Producţiile Familiei Ferrari reunesc modernul cu tradiţiile, măştile commediei dell’arte cu măştile tipice artei păpuşăreşti, punctele lor de forţă rămânând întotdeauna cabaretul şi comedia. Păpuşarii din Parma au colaborat, printre alţii, cu marele actor italian, câştigător al Premiului Nobel, Dario Fo, la diverse emisiuni şi spectacole de teatru, şi cu regizorul italian Bernardo Bertolucci, care a distribuit Familia Ferrari, în celebrul film 1900, câştigător a numeroase Premii Oscar.

 

 

Documentarul “PĂPUŞARII”

 

Documentarul povesteşte viaţa de 4 generaţii de păpuşari din aceeaşi familie, de la 1877 până în ziua de astăzi, de la fondatorul ei, marele Italo Ferrari şi până la ultima generaţie Giulia Ferrari Cuculescu. Naratorul documentarului este câştigătorul Premiului Oscar, actorul american Ernest Borgnine.


 

Veţi vedea un interviu cu marele actor italian, câştigător al Premiului Nobel Dario Fo care a colaborat cu Familia Ferrari la diverse emisiuni şi spectacole de teatru. Îl veţi vedea pe marele regizor italian Bernardo Bertolucci, care a distribuit Familia Ferrari, în celebrul film „900”, câştigător de numeroase Premii Oscar.

 

Veţi vedea de asemenea persoane importante din cinema şi din lumea teatrului italian.

Documentarul este mesajul pe care a vrut să-l transmită Teatrul de Păpuşi Familia Ferrari explicând cum această artă poate fi iubită timp de 4 generaţii şi de cele care vor urma, nici moartea neputându-i separa.

 

 

Vineri 27 mai, ora 21.30

Turnul Pompierilor

 

BENKŐ DIXIELAND BAND

 

Membrii formaţiei Benkő Dixieland Band sunt: 

 

Dr. Sándor Benkó (clarinet),  Béla Szalóky (trompetă),  Iván Nagy (trombon, voce),  Jenő Nagy (banjo),  Vilmos Halmos (pian, voce),  Gábor Kovacsevics (tobe), Miklós Csikós (contrabas).


 

Benkő Dixieland Band, formată în anul 1957, este una dintre cele mai bune formaţii jazz din lume şi este cea mai populară din Ungaria. Au câştigat o serie de concursuri şi festivaluri internaţionale, printre care: Marele Premiu al Publicului (1972, San Sebastian), premiul „Stars of the Years” (1976, Londra), Marele Premiu la Sacramento Jazz Festival (1982, California), premiul „Formaţia Anului” (1983, California).

 

În anul 1987 chiar preşedintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, le acordă o distincţie ca semn de recunoaştere şi le mulţumeşte în numele poporului american că formaţia reprezintă jazzul american de cel mai înalt nivel în lume.

2310 vizite
Distribuie pe