Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
A început Samfest Jazz 2011
Florin Răchitan  - Joi, 23 Iunie 2011

Cea de-a VII-a ediţie a Samfest Jazz a început joi seara, la Filarmonica „Dinu Lipatti”, cu trei recitaluri extraordinare ale unor artişti cu abordări diferite a acestui gen muzical nobil, dar care s-au completat reciproc în mod armonios, spre satisfacţia publicului prezent în număr surprinzător de mare în sală. Dintre oficialităţi i-am remarcat pe primarul Iuliu Ilyes şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.


 

Seara de jazz a fost deschisă cum nu se poate mai bine, cu vocea suavă şi trăirile emoţionale intense ale frumoasei Nadia Trohin, un tânăr talent originar din Chişinău, dar cu studii aprofundate la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Ea a fost acompaniată, pe ritmuri de bosanova sau improvizaţii plăcute de jazz, de doi prieteni, de unde şi particula „& Friends” alăturată numelui ei.


 

A urcat apoi pe scenă Marius Pop împreună cu quintetul M-Theory, iar seara s-a încheiat cu recitalul trupei The New Soul Band din Ungaria, ce a prezentat un amestec rafinat de jazz şi muzică populară maghiară.
 

 

Seara de vineri aduce pe scena filarmonicii un obişnuit al festivalurilor sătmărene de jazz, Harry Tavitian, care va alcătui de această dată un duo de excepţie cu un alt pionier al pianisticii jazz, Ion Baciu jr. În deschidere va cânta o trupă care a mai fost nu demult la Satu Mare, Mario & The Teachers.

 

Concertul începe la ora 19. Prezintă renumitul expert în jazz Florian Lungu. Biletul costă 15 lei şi poate fi cumpărat în sala filarmonicii înainte de spectacol.

2323 vizite
Distribuie pe