Locale Altele
Vineri, 23 Octombrie 2020
Vin, 23 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs regional „Comori folclorice ardeleneşti”
Florin Răchitan  - Marti, 16 August 2011

În întâmpinarea Festivalului Codrenesc de la Oţeloaia, la sfârşitul acestei săptămâni se va organiza la Satu Mare prima ediţie a concursului regional „Comori folclorice ardeleneşti”, ce urmăreşte identificarea tinerelor talente în domeniul muzicii populare în rândul cursanţilor şcolilor populare de artă din Transilvania.

Organizatorii principali, directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, au prezentat marţi programul concursului în cadrul unei conferinţe de presă.

 

 Astfel am aflat că această competiţie va avea o singură secţiune, fiecare participant urmând să interpreteze câte o doină şi o piesă de joc specifice zonei pe care o reprezintă.

De asemenea, va fi premiat şi cel mai frumos costum popular autentic.

 

Concursul se va desfăşura sâmbătă, între orele 19 – 17 la Teatrul de Nord din Satu Mare, iar câştigătorii vor urca pe scena Festivalului de la Oţeloaia dumincă, între orele 12 – 13, într-o Gală a Laureaţilor.  

 

Juriul format din muzicologi şi interpreţi de muzică populară vor acorda "Marele Premiu" în valoare de 600 de lei, premiul I - 400 lei, premiul II - 300 lei, premiul III - 200 lei şi două menţiuni de câte 100 de lei.

 

La concurs s-au înscris 23 de concurenţi de la şcolile de arte din Zalău, Târgu Mureş, Sibiu, Satu Mare, Cluj, Baia Mare, Sighet, Bistriţa, Alba Iulia şi Oradea.

975 vizite
Distribuie pe