Locale Altele
Joi, 2 Aprilie 2020
Joi, 2 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert de muzică klezmer la Sinagogă
Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu"  - Luni, 22 August 2011

La Sinagoga Mare din Satu Mare, de pe str. Decebal nr. 4/a, va avea loc marţi, cu începere de la ora 18, un concert de muzică klezmer cu Elisabeth Schwartz şi Yale Strom din SUA, acompaniaţi de acordeonistul sătmărean Ioni Kalman.

 

Evenimentul este organizat în cadrul Zilelor Culturale Sătmărene de către Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu”, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi Comunitatea Evreilor Satu Mare. Preţul biletului este de 5 lei.

 

În repertoriul artiştilor vom regăsi muzică klezmer, yiddish şi hasidică din zonele Satu Mare, Maramureş şi Moldova. De asemenea concertul va include şi câteva melodii ale celebrei cântăreţe de muzică populară Maria Tănase.

 

Elisabeth Schwartz este o cunoscută interpretă de muzică klezmer, cu rădăcini de familie în Moldova. Această legătură cu România şi cercetările în domeniul folclorului evreiesc au determinat-o să interpreteze muzica acestei zone. Timbrul vocii a fost descris ca fiind unul apropiat cu cel al Mariei Tănase, motiv pentru care va interpreta melodiile acesteia fără nicio dificultate.

 

Yale Strom este un cunoscut violonist de muzică klezmer, etnograf, compozitor şi realizator de filme documentare; a călătorit deseori în România începând cu anul 1981 pentru a face cercetări în domeniul muzicii evreieşti.

981 vizite
Distribuie pe