Locale Altele
Duminica, 24 Ianuarie 2021
Dum, 24 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Recital Daniel şi Liana Podlovschi la Zilele Muzicale Sătmărene
Filarmonica Satu Mare  - Luni, 10 Octombrie 2011

Festivalul International "Zilele Muzicale Satmarene" continua marţi la ora 18.30 in Sala Filarmonicii cu un recital cameral de exceptie.

Marele violonist Daniel Podlovschi si sotia sa, Liana Podlovschi, nascuta la Satu Mare, ne vor prezenta cateva dintre cele mai frumoase lucrari scrise pentru vioara si pian, incepand cu epoca baroca si incheind cu un opus postum al lui Franz Schubert.

 

Programul contine Sonata "Didona abandonata" de Giuseppe Tartini, Sonata Primăverii de Beethoven, o mică bijuterie mozartiana, cele doua superbe Romante de Beethoven si Sonatina in Re major de Schubert, publicata postum.

 

Daniel Podlovschi este unul din marii maestri ai viorii din Romania, fiind coleg de generatie cu Stefan Ruha si Ion Voicu. S-a nascut si s-a afirmat la Iasi, a obtinut premii de mare valoare la deja legendarele concursuri "Enescu" si "Ceaikovski" din 1958, a studiat cu Iuri Iankelevici si Itzhak Perlman. Este un virtuoz al viorii in cel mai inalt si mai adanc sens al cuvantului, cu un sunet amplu, generos si o tehnica perfect pusa la punct.

 

Partenera sa de scena si de viata, Liana Podlovschi, s-a nascut la Satu Mare si are o bogata activitate solistica in calitate de pianista si soprana, fiind una din elevele marii artiste Arta Florescu. Pe langa activitatea concertanta, este si lector la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

 

Biletele costa 10,5 lei (5 pentru elevi, studenti si pensionari) si se pot procura de la casa de bilete situata la intrarea in Sala Filarmonicii.

2177 vizite
Distribuie pe