Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victor Rebengiuc pe scena filarmonicii sătmărene
Filarmonica Satu Mare  - Marti, 18 Octombrie 2011

Unul dintre cele mai importante evenimente ale Festivalului International "Zilele Muzicale Satmarene" se va derula miercuri, 19 octombrie, de la ora 18.30, in sala Filarmonicii "Dinu Lipatti". Soprana Bianca Manoleanu, pianistul Remus Manoleanu si legendarul actor Victor Rebengiuc aduc la Satu Mare unul din cele mai aplaudate spectacole din acest an de la Festivalul "George Enescu".

 

In seria "Muzica secolului XX - Enescu si contemporanii sai", in 24 septembrie a avut loc la Ateneul Roman recitalul de muzica si poezie "Despre iubire", pe care il vor putea vedea intocmai si satmarenii miercuri.

 

Ideea spectacolului este o combinatie intre muzica moderna a generatiei anilor "20-"30 ai secolului trecut si un florilegiu poetic de mare intindere si frumusete, incepand de la romanticii francezi pana la poezia romaneasca interbelica.

 

Din punct de vedere muzical, sunt prezenti in recital, alaturi de George Enescu, compozitori care au impins inainte drumul artei sonore: Bela Bartok, Igor Stravinski, Maurice Ravel, Anton Webern, Alban Berg si Serghei Prokofiev.

 

Bianca Manoleanu si-a dedicat o mare parte a carierei intru promovarea genului cantecului cult sau liedului, dupa denumirea germana a genului , in special a creatiei romanesti. Fundatia culturala ce ii poarta numele sustine acest demers, iar un recital de lieduri este pentru ea o mare bucurie. A concertat la Satu Mare in foarte multe ocazii, in spectacole vocal simfonice si camerale, alaturi de sotul ei, reputatul pianist Remus Manoleanu, un vechi prieten al filarmonicii satmarene.

 

Despre Victor Rebengiuc se pot scrie carti intregi, ba s-a si scris in 2008 o monografie completa. Si-a legat numele de Teatrul Bulandra din Bucuresti, unde a activat timp de aproape 55 de ani. Are sute de roluri de teatru, film si televiziune, realizand performante actoricesti memorabile. Prezenta numelui sau pe afisul unui spectacol este o garantie a calitatii.

 

Biletele costa 10,5 lei, cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari, si se pot procura de la casa aflata la intrarea salii de concerte.

1188 vizite
Distribuie pe