Locale Altele
Vineri, 3 Decembrie 2021
Vin, 3 Dec 2021
Florin Piersic Jr. la Festivalul SPOT din Carei
Paul Sarvadi  - Miercuri, 2 Noiembrie 2011

Actorul, regizorul de teatru şi film, scenaristul, producătorul şi scriitorul Florin Piersic Jr. participă la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Studenţi SPOT. Evenimentul, gazduit de municipiul Carei, cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei şi al societăţii Contitech, are loc în perioada 14 - 20 noiembrie, pentru a V-a oară consecutiv.

 

Cunoscut publicului dintr-o serie de spectacole de succes, distins cu premiul UNITER în 2002, deţinător al mai multor premii importante pentru filmele pe care le-a produs, regizat sau în care a jucat, Piersic jr. soseşte la Carei miercuri, 16 noiembrie, şi a convenit să susţină o discuţie liberă cu studenţii despre teatru, film, artă în general şi experienţele acumulate de-a lungul unei cariere de invidiat.

De asemenea, Florin Piersic a propus şi discuţii despre scenariile de film, care, după propriile declaraţii, îl preocupă extrem de mult în ultima vreme.

 

SPOT are ca invitaţi în acest an Facultatea de Teatru şi Televiziune Cluj-Napoca, Departamentul de Artă Teatrală Craiova, Universitatea de Artă din Târgu Mureş, Facultatea de Litere şi Arte din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Departamentul de Arte ale Spectacolului din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Universitatea Spiru Haret din Bucureşti, în timp ce din străinătate vor sosi studenţii Universităţii de Arte din Chişinău, cei ai  East 15 Acting School London şi ai Royal Holloway University din Londra.

 

Alături de studenţi, în acest an, SPOT propune şi o întâlnire cu o parte dintre laureaţii Galei HOP 2011, o expoziţie de costume şi decoruri, realizate de studenţii scenografi ai secţiei din Târgu Mureş, îndrumaţi de profesoara Dobre Kothay Judith, spectacolul „Acasă” al Teatrului de Curte şi Cameră Macondo, singurul teatru independent din judeţul Satu Mare, cu sediul în Carei.

 

De asemenea, în cadrului festivalului a fost invitat, pentru a doua oară, spectacolul „Mady-Baby” al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara.

 

Pe întreaga durată a festivalului, mai mulţi studenţi ai secţiilor de Teatrologie şi Management Cultural ai secţiilor de profil din Cluj şi Sibiu vor edita „Spot the Drama”, revista de casă a festivalului, care în acest an se va putea citi atât în limba română, cât şi în limba maghiară.

 

Pentru că Teatrul Municipal Carei este închis, în aşteptarea începerii lucrărilor de restaurare, spectacolele din cadrul ediţiei a V-a a SPOT vor avea loc într-o sală de sport.

1937 vizite
Distribuie pe