Locale Altele
Vineri, 26 Februarie 2021
Vin, 26 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs de chitară clasică şi concurs naţional de dans sportiv
Florin Răchitan  - Joi, 10 Mai 2012

După succesul de anul trecut, conducerea Şcolii de Arte a decis să instituie o tradiţie din organizarea la Satu Mare a festivalului-concurs de chitară clasică „Samus GuitArt” şi a concursului naţional de dans sportiv „Cupa Sătmarului”, ambele aflate, aşadar, la cea de-a doua ediţie. Festivalul de chitară a început deja şi se va termina vineri seara cu Gala Laureaţilor.

 

Detalii despre cele două manifestări au fost oferite de organizatorii principali, adică directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac, şi instructorul de dans Ovidiu Ignat de la Royal Dance Club, într-o conferinţă de presă la care au mai participat şi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, respectiv Adrian Ştef.

 

Festivalul “Samus GuitArt” se adresează cursanţilor Şcolilor Populare de Arte din Regiunea Nord-Vest, şi urmăreşte identificarea talentelor în domeniul chitarei clasice, aprecierea prestaţiei muzicale a artiştilor amatori, precum şi cunoaşterea reciprocă a realizărilor şi rezultatelor deosebite ale instituţiilor implicate.

 

Participă câte 3 cursanţi de la şcolile de arte ale judeţelor: Cluj, Sălaj, Bistriţa, Bihor, Maramureş (Baia Mare, Sighet) şi Satu Mare – în total 21 tineri. Concurenţii prezintă câte un program de 10 minute (2 piese din perioade diferite – o piesă preclasică şi una clasică sau romantică).

 

Juriul este format din conf. univ. dr. Constantin Andrei de la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj,  Adrian Andrei, profesor de chitară clasică la Liceul de muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi unul dintre reprezentanţii şcolilor implicate în concurs (prin tragere la sorţi).

 

Câştigătorii vor obţine premii valoroase în bani, datorită sponsorizării din partea Consiliului Judeţean, iar trofeul festivalului a fost realizat de Koter Vasile, membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici « Casa Creaţiei » din Satu Mare.

 

Concursul propriu-zis începe vineri, la orele 15, urmând ca de la ora 18 să aibă loc premierea şi Gala Laureaţilor, la Centrul Multicultural Poesis.

 

Concursul Naţional de Dans Sportiv „Cupa Sătmarului” se va desfăşura săptămâna viitoare, în zilele de 19 şi 20 mai. Şcoala de Arte Satu Mare s-a implicat în organizarea evenimentului pentru a integra în circuitul naţional de dans şi cursanţii şcolilor de arte, care în cadrul evenimentului vor dansa alături de profesionişti.

 

Astfel  cursanţii şcolilor vor fi stimulaţi să participe, pe lângă evenimente culturale, şi la concursuri naţionale. În acest an, organizatorii se aşteaptă să participe nu mai puţin de 500 de perechi. Gala  va avea loc în 19 mai de la ora 18, în cadrul unui show de muzică uşoară susţinut de către cursanţii şcolii.

865 vizite
Distribuie pe