Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Expoziţie a artiştilor sătmăreni la Tokaj
Casa Creaţiei  - Sambata, 2 Iunie 2012

O delegație numeroasă din Satu Mare s-a deplasat vineri, la Tokaj, în Ungaria, la vernisajul expoziției de arte plastice organizată de Fundația din Art Missio din Nyiregyhaza şi Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare.


 

Delegația sătmăreană a fost primită de fundația maghiară în zona de agrement Hegyalja, unde după un prânz gustos și vesel oferit de gazde, s-au încheiat festiv contractele de colaborare între fundația gazdă și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, respectiv cu Școala de Arte Satu Mare.

 

Delegația s-a deplasat apoi în centrul orășelului, unde Sărbătoarea Vinului era în toi. Expoziția a fost deschisă de doamna Svetz Izabella, vicepreședintele fundației maghiare, după care au urmat discursurile lui Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Mircea Deac, directorul Școlii de Arte Satu Mare, și Gergely Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.
 

 

Vernisajul a fost colorat de interpretările foarte reușite ale tinerilor muzicieni sătmăreni, Koncz Kriszta la pian și Varga Zsuszanna la vioară, interpretând piese clasice, iar George Negrea piese folk. Expoziția poate fi vizionată la Tokaj timp de două săptămâni, după care materialul expus va fi transportat la Nyiregyhaza, în Galeria Orășenească, la o nouă prezentare.

1172 vizite
Distribuie pe