Locale Altele
Marti, 29 Septembrie 2020
Marti, 29 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Taraful Ceatăra din Carei - în concert la Ulm, în Germania
Taraful Ceatara  - Marti, 19 Iunie 2012

Taraful Ceatara continua seria de turnee in Europa. La sfarsitul saptamanii trecute, binecunoscutul taraf traditional Ceatara din Carei, impreuna cu Virginia Irimus, o tanara talentata care are in palmares pana in prezent cateva premii destul de importante, dintre care amintim Premiul I la Festivalul de la Mamaia,  au participat la invitatia presedintelui Asociatiei Svabilor Satmareni din Germania, Helmut Berner, la un spectacol in localitatea Ulm din Germania.
 

 

Aceasta manifestare face parte din seriile de manifestari organizate in acest an cu prilejul aniversarii a 300 de ani de la colonizarea svabilor in zona Sătmarului. Pe langa taraful Ceatara si Virginia Irimus au mai participat si alte formatii din judetul nostru: Corul Maestoso din Tasnad, formatia Karoler Trio din Carei si ansamblul de dansuri populare germane Gemeinsam al Organizatiei Tineretului German din Satu Mare.


 

Deplasarea artistilor satmareni a fost posibila datorită sprijinului presedintelui Fundatiei Satmarene pentru Cooperare Internationala, Iosif Holczli. Toate formatiile participante au fost primite cu multa caldura de publicul prezent, din care faceau parte multi svabi satmareni stabiliţi în patria-mamă.

1407 vizite
Distribuie pe