Locale Altele
Vineri, 28 Februarie 2020
Vin, 28 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Practică în mass-media pentru tineri din Satu Mare şi Nyiregyhaza
Florin Răchitan  - Marti, 25 Septembrie 2012

În prezenţa partenerilor din Ungaria, a unor directori de licee din Satu Mare, a inspectorului şcolar general Mariana Roman, a primarului Dorel Coica şi a city-managerului Dan Băbuţ, marţi a avut loc lansarea oficială a programului „Instrumente integrate de mass-media şi condiţiile de formare pentru reşedinţele de judeţ”, sub acronimul Media Toolbox.

 

Programul se derulează prin parteneriatul dintre Primăria Satu Mare şi societatea Varos-Kep Nonprofit Ltd. ce aparţine de Primăria Nyiregyhaza, având ca scop instruirea unui număr de 12 tineri din cele două oraşe, câte 6 din fiecare oraş, în activităţile specifice mass-media şi dezvoltarea, cu ajutorul lor, a schimburilor de informaţii şi accesibilitatea acestora în interiorul celor două judeţe de graniţă.

 

Tinerii, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, vor avea ocazia să participe la un concurs ce va fi anunţat pe site-ul Primăriei Satu Mare la începutul lunii noiembrie, iar cei selectaţi vor colabora cu colegii lor din Ungaria în realizarea a patru emisiuni TV, opt emisiuni radio, redactarea şi distribuirea unui număr de 50.000 de ziare, precum şi în redactarea unui manual de studiu privind cele mai eficiente căi şi instrumente comune de difuzare mass-media.

 

În cadrul activităţilor derulate prin acest program, tinerii vor participa împreună şi la două tabere de creaţie, organizate în locuri pitoreşti din cele două judeţe. Valoarea totală a proiectului este de peste 167.000 de euro, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.

887 vizite
Distribuie pe