Locale Altele
Vineri, 28 Ianuarie 2022
Vin, 28 Ian 2022
Ziua Internaţională a Vârstnicilor, sărbătorită la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 2 Octombrie 2012

Mai multe asociaţii, instituţii şi partide din Satu Mare au organizat luni manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Vârstnicilor. La Restaurantul Paloma, de pildă, a avut loc deja tradiţionala petrecere organizată de Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor, la care au participat nu mai puţin de 400 membri ai acestei organizaţii.


La deschiderea petrecerii au fost prezente şi le-au transmis pensionarilor mesaje de felicitare şi susţinere oficialităţi precum prefectul Eugeniu Avram, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, precum şi primarul şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, respectiv Radu Roca.
 

 

Muzica şi voia bună au fost asigurate de artiştii Petrică Mureşan, Andrada Bârsăuan şi corul Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor.


 

La sediul Organizaţiei Judeţene a Partidului Social-Democrat, membrii seniori ai acestei formaţiuni politice au fost cinstiţi de liderii printre care s-au numărat senatorul Valer Marian, deputatul Gheorghe Ciocan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, directorul medical al Spitalului Judeţean, Paula Mare, precum şi preşedintele organizaţiei de seniori a partidului, Aurel Vaşvari.
 

 

În discursul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, Valer Marian, şi-a arătat recunoştinţa pentru sprijinul membrilor seniori ai partidului în desfăşurarea activităţii politice şi obţinerea succeselor electorale, dând asigurări că una dintre principalele preocupări ale  formaţiunii politice pe care o reprezintă este asigurarea unei vieţi decente cetăţenilor de vârsta a III-a, pentru ca aceştia să nu mai aibă parte de privaţiunile şi nedreptăţile de care au suferit de-a lungul deceniilor şi, mai cu seamă, în ultimii ani.


 

După ce le-a transmis şi mesajul de felicitare al premierului Victor Ponta, senatorul a împărţit membrilor sătmăreni seniori 70 de diplome de excelenţă oferite de Organizaţia Naţională a PSD, după care toţi cei prezenţi la evenimentul festiv au fost invitaţi să ciocnească un pahar şi să se înfrupte din bunătăţile de pe masa pregătită de gazde.


 

Tot în cursul zilei de luni, conducerea şi angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi-au sărbătorit foştii colegi, care au ieşit la pensie de la această instituţie.
 


Pensionarii APM au petrecut clipe de neuitat la fabrica de ciocolata din Odoreu, unde s-au familiarizat cu procesul tehnologic, si la Gradinita „Floare de lotus” din Odoreu unde au plantat un brăduleţ împreună cu prescolarii de vârsta nepoţilor lor.

 

In final, pensionarii au vizitat Primaria Odoreu, unde primarul Dumitru Pop le-a prezentat investitiile realizate în comună si si-a manifestat dorinta de a avea o colaborare fructuoasa si pe viitor cu APM Satu Mare.
 

 

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, elevii de la Şcoala de Arte din Satu Mare au vizitat vârstnicii de la Căminul de zi Sf. Iacob al Organizaţiei Caritas. Cei opt tineri au pregătit vârstnicilor un mic program festiv cu ajutorul profesoarelor de pian Csendes Judit şi Budean Mihály Judit şi a actriţei Kovács Éva.


 

Grupul a fost însoţit de directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac, şi câţiva dintre părinţii elevilor. După ce au prezentat programul, tinerii au luat o mică gustare împreună cu vârstnicii.

3367 vizite
Distribuie pe