Locale Altele
Marti, 14 Iulie 2020
Marti, 14 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziţie Rainer Mate la Galeria de Artă din Centrul Nou
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Joi, 1 Noiembrie 2012

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat miercuri la vernisajul expoziţiei artistului maghiar Rainer Mate, care a avut loc la Galeria de Artă din Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare.

 

Aceasta este prima expoziţie personală adusă în oraşul nostru de pictorul Rainer Mate din Budapesta, un pictor cunoscut publicului sătmărean, absolvent al Academiei de Arte din capitala Ungariei şi dublu laureat al premiului Barcsay.

 

Artistul este o prezenţă obişnuită în ultimii ani în expoziţiile colective organizate la Satu Mare, în special în urma taberelor de creaţie de la Bobald.

 

La vernisaj au participat numeroşi iubitori ai artei, lucrările lui Raier Mate fiind prezentate publicului de Muhi Sandor.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a declarat că va încuraja în continuare schimburile culturale dintre artiştii sătmăreni şi cei din străinătate. „Arta ne arată că nu mai există graniţe. Îi urez bun venit în Satu Mare lui Rainer Mate şi sper să mai expună în judeţul nostru şi în viitor. Am sprijinit arta sătmăreană şi voi continua să o sprijin, pentru că avem artişti de valoare” - a spus Adrian Ştef.

674 vizite
Distribuie pe