Locale Altele
Joi, 25 Februarie 2021
Joi, 25 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Evenimente de Crăciun la Penitenciar
Penitenciarul Satu Mare  - Vineri, 14 Decembrie 2012

Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă pentru toţi. Crăciunul este sărbătoarea bucuriei şi a veseliei în care trăim emoţia naşterii Domnului Isus Hristos, alături de cei dragi.

 

Persoanele private de libertate resimt şi mai acut, în această perioadă, lipsa familiei, motiv pentru care se organizează o mulţime de activităţi destinate menţinerii unei vieţi active.

 

În acest context Penitenciarul Satu Mare organizează, în perioada sfintelor sărbători de iarnă o serie de evenimente în care vor fi incluse majoritatea persoanelor private de libertate aflate în custodia unităţii.

 

Organizarea acestor activităţi,  precum şi cele care se vor desfăşura pâna la finele sărbătorilor de iarnă, au ca scop aducerea în rândul persoanelor private de libertate a sentimentului de bucurie şi a atmosferei calde pe care le creează colindele şi tradiţiile de sărbători.

 

În data de 18 decembrie pentru a însufleţi atmosfera de Crăciun va avea loc în sala de sport a unităţii şi în Capela unităţii împodobirea bradului de către persoanele private de libertate. Tot în aceași zi  se va desfăşura acţiunea organizată în coloborare cu  Clubul ROTARACT, acţiune constând în întâlnire între persoane private de libertate şi copii acestora.

 

În data de 20 decembrie persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Satu Mare vor oferi cadouri copiilor sau asistaţilor sociali de la „Adăpostul de Noapte Satu Mare”.   

 

Tot în cadrul activităţilor organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în perioada 17-21  decembrie vor avea loc competiţii sportive sub egida "Cupa Moş Crăciun" la disciplina tenis de masă.

 

În data de 20.12.2012  începând cu orele 10.00 Corul „Liceului Ioan Slavici Satu Mare” va susţine  în Capela unităţii un concert de colinde pentru persoane private de libertate, iar în data de 21 decembrie Corul Penitenciarului Satu Mare în colaborare cu Serviciul Umanitar pentru Penitenciare va oferi celorlalte persoane private de libertate în Capela unităţii  un spectacol de Crăciun.

 

În perioada 25 decembrie – 1 ianuarie, preotul capelan al Penitenciarului  va oficia în Capela unităţii slujbele religioase specifice Sărbătorilor de iarnă.       

 

Planul de activităţi organizate face parte din Proiectul de Crăciun, acţiunile fiind organizate de Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare în colaborare cu partenerii tradiţionali.

 

 

 

853 vizite
Distribuie pe