Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Manifestări de Ziua Unirii Principatelor, la Satu Mare și Carei
Prefectura Satu Mare  - Luni, 21 Ianuarie 2013

Cu ocazia aniversării a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, în organizarea Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean și Primăriei municipiului Satu Mare, în data de 24 ianuarie, începând cu ora 12.00, la statuia lui Alexandru I. Cuza de lângă Inspectoratul Judeţean de Poliţie, se vor desfăşura manifestări festive.

Programul va începe cu primirea oficialităților și se va continua cu intonarea Imnului de Stat, alocuțiuni privind semnificația zilei de 24 ianurie, depuneri de coroane și jerbe de flori la statuia lui Alexandru I. Cuza, defilarea gărzii de onoare, program oferit de fanfara din Beltiug și se va încheia cu Hora Unirii.

Organizatorii adresează invitaţia reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate, partidelor politice, organizaţiilor patronale şi sindicale şi tuturor cetăţenilor judeţului Satu Mare de a participa la aceste manifestări pentru a sărbători împreună Unirea Principatelor Române.

Și la Carei vor avea loc manifestări, Direcția de Cultură și Sport din cadrul Primăriei Municipiului Carei va marca Unirea Principatelor Române joi, tot de la ora 12.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei printr-un Te Deum, depunere de coroane și un scurt moment artistic. Organizatorii invită careienii să marcheze împreună acest eveniment deosebit de important pentru istoria poporului român.

987 vizite
Distribuie pe