Locale Altele
Joi, 29 Septembrie 2022
Joi, 29 Sept 2022
Sediul Şcolii de Arte se mută la Şcoala nr. 5
Veronica Hodas  - Luni, 18 Februarie 2013

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Școala de  Arte de către directorul Mircea Deac și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ştef, a fost prezentat bilanțul activităţii acestei instituţii pe anul 2012.

 

Adrian Ștef a adus la cunoștință faptul că obiectivul principal pe anul 2013 este mutarea sediului Școlii de Arte la Școala Generală numărul 5 de pe strada Wolfenbuttel.

„În acest moment 700 de elevi frecventează cursurile Şcolii de Arte, iar dacă ar fi un spațiu generos, școala ar avea mult mai mulți elevi” - a declarat președintele Consiliului Județean.

 

Cea mai potrivită clădire este Școala nr. 5 la care frecventează cursuri doar două clase de elevi, iar restul clădirii este gol.

Atât directorul școlii de Arte, cât și președintele Consiliului Județean doresc ca până la începerea noului an școlar problema mutării să fie rezolvată, iar Şcoala nr 5. să fie amenajată pentru ca elevii să-și poată desfășura activitatea fără probleme.

 

În anul 2012, Şcoala de Arte a avut 659 de cursanți, care au obţinut 19 premii la diferite concursuri de specialitate şi au participat la o sumedenie de evenimente culturale.

Printre obiectivele anului 2013 se numără organizarea unui festival al instrumentelor cu claviatură, simpozionul profesorilor și specialiștilor din domeniul canto din Regiunea Nord-Vest, tabără muzicală la Tokaj - Ungaria, tabără de arte plastice și muzică la Negrești-Oaș - în parteneriat cu Asociația Artiștilor Plastici „Casa Creaţiei”, un festival-concurs internațional de artă fotografică în parteneriat cu Asociația Fotografilor Sătmăreni ”Prisma” și festivalul-concurs internațional de muzică ușoară „Steaua Sătmarului”, ediția a IV-a.

1203 vizite
Distribuie pe