Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Cremele antirid ineficiente
Gândul  - Miercuri, 3 Decembrie 2008

Cremele menite să întinerească faţa nu au nici un efect asupra tenului, ba mai mult, aceste produse sunt considerate o mare pierdere de bani, susţin cercetătorii britanici de la Colegiul Universitar din Londra.
 
Oamenii de ştiinţă precizează că antioxidanţii, substanţele de bază ale acestor produse, au un efect foarte mic asupra texturii pielii sau deloc. Astfel, specialiştii recomandă pentru un ten mereu luminos şi tânăr mâncarea sănătoasă şi cât mai multe exerciţii faciale.

Astfel de exerciţii, spun cercetătorii, trebuie făcute într-un mod circular, din interior spre exteriorul feţei, pentru a îndepărta ridurile. Britanicii au testat substanţele de bază ale cremelor antirid pe cobai şi au observat că aceştia nu prezentau nici o urmă de întinerire.

„Vitaminele precum C sau E sunt puţin probabile ca să aibă un efect benefic împotriva procesului de îmbătrânire. Ceaiul verde, de exemplu, are proprietăţile ideale pentru alungarea îmbătrânirii. Mâncărurile sănătoase şi mişcarea în aer liber duc la întinerire”, precizează coordonatorul studiului dr. David Gems, de la Colegiul Universitar din Londra.

Tags: creme  antirid  ineficiente  
2306 vizite
Distribuie pe