Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cardurile de sănătate sunt obligatorii din 1 septembrie
Florin Răchitan  - Marti, 25 August 2015

Directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Georgeta Pop, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că începând cu data de 1 septembrie validarea serviciilor medicale din sistemul public de sănătate se va face exclusiv pe baza cardului de sănătate sau a adeverinţei de înlocuire a cardului, în cazul în care acesta nu a fost încă tipărit.

Mai pe româneşte, din 1 septembrie medicii au dreptul să refuze orice fel de intervenţie pentru pacienţii care nu prezintă cardul de sănătate sau adeverinţa ce-l înlocuieşte.

Directoarea recunoaşte că un număr mare de sătmăreni nu au intrat încă în posesia cardurilor de sănătate, deci în cazul în care ar fi nevoiţi să apeleze la medic s-ar putea să le fie refuzate serviciile medicale.

Nu mai puţin de 7.800 de carduri se află încă la sediul CJAS Satu Mare, la care se adaugă alte aproape 500 de carduri destinate asiguraţilor din sistemul Armatei, Ordinii Publice sau Autorităţilor Judecătoreşti.

De asemenea, 62 sătmăreni au refuzat primirea cardurilor de sănătate, din motive de conştiinţă sau convingeri religioase, dar ei eu primit documente ce atestă acest fapt şi au acces la serviciile medicale din sistemul public de sănătate.

Pentru a permite tuturor sătmărenilor să aibă acces la aceste servicii, CJAS continuă eliberarea cardurilor de sănătate şi după 1 septembrie, cu program extins, la ghişeele de la sediul de pe Bulevardul Lucian Blaga.

3915 vizite
Distribuie pe