Locale Altele
Vineri, 21 Septembrie 2018
Vin, 21 Sept 2018
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ambasadorul Danemarcei vine cu Caravana Medicilor la Sanislău
Ambasada Danemarcei  - Miercuri, 4 Noiembrie 2015

Ambasada Danemarcei în România susține companiile daneze în demersul lor de a se alătura Asociației Caravana cu Medici în vederea promovării unui sistem de sănătate publică axat pe prevenție.

Proiectul presupune realizarea unei serii de caravane medicale, reunind 40 de medici primari și rezidenți voluntari, care se vor deplasa, pe parcursul a două zile, în diverse zone rurale din ţară pentru a acorda, în regim gratuit, consultații medicale de specialitate populației locale cu o situație financiară precară sau care nu beneficiază in mod frecvent de servicii medicale.

Consultațiile acordate includ: recoltarea de sânge prin puncție venoasă (cu ajutorul unui laborator mobil), examen clinic complet cu electrocardiogramă, ecografie abdominală și examen oftalmologic, consult de specialitate cu recomandări și scrisoare medicală.

Medicii voluntari ai Caravanei provin din următoarele specialități: cardiologie, radiologie, oftalmologie, neurologie, pediatrie, medicină internă, gastroenterologie, medicină de urgență.

Realizarea proiectului demarat anul acesta a fost posibilă cu aportul Ambasadei Danemarcei în Romania, prin implicarea Novo Nordisk Romania, Danbred Argeş, Premium Porc Group, Avicola Dan, Ramboll South East Europe şi Falck, companii daneze cu tradiție îndelungată în România, care recunosc importanţa acţiunilor de responsabilitate socială precum cele promovate de inițiativa Asociației Caravana cu Medici.

Cea de-a doua caravană din seria inițiată anul acesta va avea loc în sala de sport din comuna Sanislău, județul Satu Mare, în data de 7 noiembrie 2015, începând cu orele 08:00.

La eveniment va participa ambasadorul Regatului Danemarcei La Bucureşti, Karsten Vagn Nielsen, însoţit de consilierul ambasadei, Gabriel Rădulescu.

Proiectul se desfăşoară sub egida Societății Române de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Analizele sunt oferite de Synevo.

Asociatia Caravana cu Medici este fondată de 5 medici rezidenti care au alături o echipa de aproape 100 de medici voluntari. Misiunea ONG-ului este sa realizeze o rețea națională prin intermediul căreia medicii să acorde periodic îngrijiri medicale persoanelor aflate în zonele mai puțin favorizate din punct de vedere economic.

Un rezumat în imagini al activității precedente o puteți găsi pe pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/CaravanaCuMedici  si pe www.caravanacumedici.ro

2038 vizite
Distribuie pe

Depistarea precoce gratuită a cancerului de col uterin la Satu Mare
Luni, 7 Martie 2016
Ministerul Sănătăţii desfăşoară Programul naţional de screening pentru depistarea precoce activă...   continuare

Bilanţ pe 2015 şi planuri pe 2016 la Spitalul Judeţean Satu Mare
Luni, 22 Februarie 2016
În cadrul unei conferinţe de presă la care au participat preşedintele şi vice-preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv Rudolf Riedl, managerii Spitalului Judeţean...   continuare

Operaţii cu laser, la umăr, în premieră la Spitalul Judeţean
Joi, 21 Ianuarie 2016
Cele mai discrete şi mai eficiente operaţii cu laser pentru refacerea muşchilor de încheietură de la nivelul umărului se fac, din această săptămână, şi la Spitalul Judeţean Satu Mare.   continuare

Dr. Laura Bota: Opriţi campaniile politizate de prevenţie în sănătate!
Joi, 15 Octombrie 2015
Dr. Laura Bota, membru în Colegiul Medicilor Satu Mare, susţine că evenimentele derulate de partidele autohtone sub forma unor acţiuni de conştientizare a populaţiei asupra diferitelor probleme.   continuare

Spitalul privat de recuperare Polaris Medical a fost inaugurat la Cluj
Joi, 10 Septembrie 2015
Cel mai mare spital privat de recuperare din România, Polaris Medical, a fost inaugurat oficial astăzi în localitatea Suceagu de lângă Cluj-Napoca. Cu o echipă formată din 150 de medici, asistenți și personal auxiliar, spitalul oferă servicii.   continuare