Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Canabisul, tratament pentru cancerul de colon
Gândul  - Miercuri, 17 Septembrie 2008

Anumite substanţe găsite în canabis ar putea ajuta la vindecarea persoanelor bolnave de cancer de colon, susţin cercetătorii din Houston.

Medicul Raymound DuBois împreună cu echipa de cercetători ai săi au constatat că anumiţi compuşi ai canabisului au puterea de a distruge celulele canceroase din corp. Specialiştii nu neagă efectele dăunătoare ale acestui drog, dar, în cantităţi mici şi ţinut sub control, canabisul poate da rezultate benefice pentru tratarea anumitor boli. Mai mult, acest drog este folosit şi pentru diminuarea anumitor dureri insuportabile, dar, de asemenea, folosit în cantităţi mici şi sub stricta supraveghere a medicului.

Până în prezent, cercetătorii au folosit această substanţă doar pe animale, dar nu se pot pronunţa încă asupra unui nou produs revoluţionar care va putea vindeca persoanele care suferă de cancerul de colon. Aceştia mai precizează că anumiţi compuşi găsiţi în canabis distrug şi alte tipuri de cancer, printre care cel de plămâni, sâni, prostată, leucemie şi piele. De asemenea, oamenii de ştiinţă au afirmat că fumatul canabisului este mai puţin probabil să producă cancer, comparativ cu fumatul, deşi au o compoziţie asemănătoare. Specialiştii ar mai putea găsi leacuri cu ajutorul acestei plante pentru tratarea mai multor boli cum ar fi scleroza în plăci şi Alzheimer.

Tags: canabis  cancer  colon  tratament  
4291 vizite
Distribuie pe