Vineri, 27 Martie 2015 Anunţuri     Galerie Foto     Harta judeţului     Harta Satu Mare     Coduri poştale     Party Foto    
HomeLocaleInterneExterneSportDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleBlogZone

CAUTA     Web  satumareonline.ro       
Cum se pot trata dependenţii de alcool
Evenimentul Zilei - Luni, 14 Septembrie 2009

Medicamentele şi psihoterapia sunt soluţiile care dau cu adevărat rezultate în vindecarea de această boală.

Alcoolismul este o boală care se tratează la psihiatru. Dintre „cheflii”, unii ajung dependenţi, cu tulburări de comportament. Medici spun că persoanele care refuză să-şi recunoască problemele cu alcoolul nu fac decât să-şi întârzie recuperarea.

„Nu există un tratament care să-i scape de alcoolism, dacă nu conştientizează că au nevoie de ajutor”, spune psihiatrul Eugen Hriscu, de la Clinica Psy- Motion din Bucureşti. Situaţia devine complicată când apar halucinaţii, stări de inconştienţă sau violenţe.

„Ne era frică de el”
 
I.T. (28 de ani) povesteşte cum au început problemele cu alcoolul ale tatălui ei. „L-a stricat anturajul. Spunea că bea ca să se relaxeze. Cu timpul, problema s-a agravat. Şi-a pierdut serviciul, mama a divorţat de el. Avea halucinaţii, vedea scene violente, ne era frică de el. N-a reuşit să învingă boala nici după mai multe tratamente”, povesteşte ea.

Alcoolismul poate fi însă învins dacă pacienţii ajung la medic când boala nu este prea avansată.

Unii alcoolici primesc un imbold să se lase de băut atunci când conştientizează că le fac rău celor dragi. Dacă însă au devenit dependenţi de alcool, voinţa lor de a se lăsa nu mai este suficientă. „Dependenţa de alcool nu poate fi tratată doar cu o voinţă de fier, deoarece băuturile afectează controlul
dorinţei de a le consuma”, explică psihiatrul Eugen Hriscu.

Medicamente care scad pofta
 
Rudele sau prietenii încercă de multe ori să-i ajute pe bolnavi, fără ştirea lor, punându-le medicamente antialcool în mâncare sau băutură. Se dovedesc ineficiente pe termen lung, dar şi foarte periculoase, putând cauza chiar moartea. Eliberate pe reţetă, pot avea efecte benefice asupra pacientului, scăzând pofta pentru alcool şi rezolvând stări psihice problematice, ca anxietatea, depresia, insomnia.

Pentru a exista rezultate bune, în primul rând, trebuie ales tip de tratament (dezalcoolizare, reabilitare, consiliere psihologică, psihoterapia alcoolismului). După ce această decizie a fost luată, urmează tratamentul propriu-zis, apoi este rândul recuperării.

Sprijin din partea familiei

„În etapa de post-tratament se recomandă continuarea recuperării prin frecventarea unor grupuri de
suport
pentru alcoolici şi familiile lor”, a ţinut să precizeze psihiatrul Eugen Hriscu.

O persoană bolnavă se poate vindeca mai repede dacă are sprijin din partea familiei. Dacă nu convingeţi un dependent să meargă la doctor, mergeţi dumneavoastră întâi la un specialist pentru un sfat personalizat. Ulterior, puteţi merge împreună cu persoana care are nevoie de ajutor.
 
Studiile arată că şansele de vindecare sunt de 30% pentru oricare dintre cele trei metode de tratament: terapie la doctor, medicamente sau şedinte de grup. Combinarea metodelor oferă mai multe şanse de reuşită.

Problemele cu alcoolul nu se rezolvă apelând doar la detoxifiere, deoarece pot apărea recăderi. Pacienţii cu astfel de deviaţii au nevoie de tratamente psihologice, cel medical fiind „poarta de intrare spre vindecare”.

Pentru situaţii grave, puteţi apela la instituţii care se ocupă de astfel de cazuri.


Tags: alcoolism  boala  tratament  
Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza


POSTEAZA COMENTARIUL TAU
Autor :

E-mail : (nu se va publica)

Web :

Notificare pe mail la raspunsuri ?

Rezultatul adunarii este :
+ =   [de ce?]
Comentariu :

caractere ramase.    
Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului.
1
Pareri (1)
Autor : doinita hanceriuc
am si eu un baiat de 23 de ani care bea cam mult ma poate ajuta cineva
(03-11-2011,19:03)
1
Vizite : 9098

Sfatul medicului

Cardurile de sănătate sunt obligatorii din 1 Mai. Sătmarul e pregătit.
Luni, 16 Martie 2015
În cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o la sediul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, preşedintele-director general al acestei instituţii, Georgeta Pop, directorul responsabil cu relaţiile contractuale, Mihaela Curta, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Dan Cojoc, au prezentat stadiul pregătirilor pentru introducerea cardului de sănătate în sistem.
Investiţii de 60 milioane de lei în sistemul sătmărean de sănătate
Vineri, 27 Februarie 2015
Domeniul de sănătate a fost deosebit de important pentru Consiliul Judeţean intotdeauna. De la preluarea mandatului de noua conducere din 2012, cele mai mari sume din bugetul alocat au mers către spitale. Ne dorim să eliminăm pierderile care apar în sistemul de sănătate, care sunt generate de tehnologii medicale sau servicii de sănătate puţin eficace sau insuficiente.
Măsuri pentru prevenirea Ebola în județul Satu Mare
Vineri, 31 Octombrie 2014
Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a dispus vineri, 31 octombrie 2014, către instituţiile cu atribuţii în domeniu măsurile necesare în vederea aplicării urgente a prevederilor hotărârilor Comitetului Naţional Ebola (C.N.E.) şi ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, transmise de către preşedintele C.N.E., secretarul de stat dr. Raed Arafat. Prin aceste hotărâri se stabileşte creşterea capacităţii de intervenţie în prevenirea şi combaterea infecţiilor cu virus Ebola.
TSD și OFSD s-au alăturat celor care serbează Ziua Mondială a Inimii
Vineri, 03 Octombrie 2014
La sediul Partidului Social Democrat Satu Mare a avut loc vineri o acțiune organizată de PSD, TSD, OFSD intitulată „Îngrijește-ți inima!”, eveniment dedicat Săptămânii Mondiale a Inimii. TSD și OFSD s-au alăturat celor care serbează Ziua Mondială a Inimii, iar prin acest eveniment se dorește contribuirea la creșterea gradului de conștientizare a populației asupra factorilor de risc ce duc la apariția bolilor cardiovasculare i să determine treptat o schimbare.
Tumoră uriaşă extirpată de la o tânără de 15 ani, la Satu Mare
Marti, 06 Mai 2014
În cadrul unei conferințe de presă susținută de conducerea Spitalului Județean Satu Mare, a fost prezentată marți o premieră în chirurgia vasculară din România, realizată de doctorul Galajda Zoltan, cazul unei fetițe în vârstă de 15 ani, care s-a născut cu o malformație, un hemangiom care a ajuns la dimensiuni uriașe, dar i-a fost extirpat în urma unei operaţii, fiindu-i salvată, astfel, viaţa. În afară de cei care au ajutat-o pe Alexandra, costurile operaţiei au fost suportate de Societatea Medicală Terapeutică şi de Consiliul Judeţean.
Echipa     Contact     creat de Altersoft
 
Statistici