Luni, 08 Februarie 2016 Anunţuri     Galerie Foto     Harta judeţului     Harta Satu Mare     Coduri poştale     Party Foto    
HomeLocaleInterneExterneSportDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleBlogZone

CAUTA     Web  satumareonline.ro       
Cum se pot trata dependenţii de alcool
Evenimentul Zilei - Luni, 14 Septembrie 2009

Medicamentele şi psihoterapia sunt soluţiile care dau cu adevărat rezultate în vindecarea de această boală.

Alcoolismul este o boală care se tratează la psihiatru. Dintre „cheflii”, unii ajung dependenţi, cu tulburări de comportament. Medici spun că persoanele care refuză să-şi recunoască problemele cu alcoolul nu fac decât să-şi întârzie recuperarea.

„Nu există un tratament care să-i scape de alcoolism, dacă nu conştientizează că au nevoie de ajutor”, spune psihiatrul Eugen Hriscu, de la Clinica Psy- Motion din Bucureşti. Situaţia devine complicată când apar halucinaţii, stări de inconştienţă sau violenţe.

„Ne era frică de el”
 
I.T. (28 de ani) povesteşte cum au început problemele cu alcoolul ale tatălui ei. „L-a stricat anturajul. Spunea că bea ca să se relaxeze. Cu timpul, problema s-a agravat. Şi-a pierdut serviciul, mama a divorţat de el. Avea halucinaţii, vedea scene violente, ne era frică de el. N-a reuşit să învingă boala nici după mai multe tratamente”, povesteşte ea.

Alcoolismul poate fi însă învins dacă pacienţii ajung la medic când boala nu este prea avansată.

Unii alcoolici primesc un imbold să se lase de băut atunci când conştientizează că le fac rău celor dragi. Dacă însă au devenit dependenţi de alcool, voinţa lor de a se lăsa nu mai este suficientă. „Dependenţa de alcool nu poate fi tratată doar cu o voinţă de fier, deoarece băuturile afectează controlul
dorinţei de a le consuma”, explică psihiatrul Eugen Hriscu.

Medicamente care scad pofta
 
Rudele sau prietenii încercă de multe ori să-i ajute pe bolnavi, fără ştirea lor, punându-le medicamente antialcool în mâncare sau băutură. Se dovedesc ineficiente pe termen lung, dar şi foarte periculoase, putând cauza chiar moartea. Eliberate pe reţetă, pot avea efecte benefice asupra pacientului, scăzând pofta pentru alcool şi rezolvând stări psihice problematice, ca anxietatea, depresia, insomnia.

Pentru a exista rezultate bune, în primul rând, trebuie ales tip de tratament (dezalcoolizare, reabilitare, consiliere psihologică, psihoterapia alcoolismului). După ce această decizie a fost luată, urmează tratamentul propriu-zis, apoi este rândul recuperării.

Sprijin din partea familiei

„În etapa de post-tratament se recomandă continuarea recuperării prin frecventarea unor grupuri de
suport
pentru alcoolici şi familiile lor”, a ţinut să precizeze psihiatrul Eugen Hriscu.

O persoană bolnavă se poate vindeca mai repede dacă are sprijin din partea familiei. Dacă nu convingeţi un dependent să meargă la doctor, mergeţi dumneavoastră întâi la un specialist pentru un sfat personalizat. Ulterior, puteţi merge împreună cu persoana care are nevoie de ajutor.
 
Studiile arată că şansele de vindecare sunt de 30% pentru oricare dintre cele trei metode de tratament: terapie la doctor, medicamente sau şedinte de grup. Combinarea metodelor oferă mai multe şanse de reuşită.

Problemele cu alcoolul nu se rezolvă apelând doar la detoxifiere, deoarece pot apărea recăderi. Pacienţii cu astfel de deviaţii au nevoie de tratamente psihologice, cel medical fiind „poarta de intrare spre vindecare”.

Pentru situaţii grave, puteţi apela la instituţii care se ocupă de astfel de cazuri.


Tags: alcoolism  boala  tratament  
Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza


POSTEAZA COMENTARIUL TAU
Autor :

E-mail : (nu se va publica)

Web :

Notificare pe mail la raspunsuri ?

Rezultatul adunarii este :
+ =   [de ce?]
Comentariu :

caractere ramase.    
Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului.
1
Pareri (1)
Autor : doinita hanceriuc
am si eu un baiat de 23 de ani care bea cam mult ma poate ajuta cineva
(03-11-2011,19:03)
1
Vizite : 11961
Sfatul medicului

Operaţii cu laser, la umăr, în premieră la Spitalul Judeţean
Joi, 21 Ianuarie 2016
Cele mai discrete şi mai eficiente operaţii cu laser pentru refacerea muşchilor de încheietură de la nivelul umărului se fac, din această săptămână, şi la Spitalul Judeţean Satu Mare.
Ambasadorul Danemarcei vine cu Caravana Medicilor la Sanislău
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Ambasada Danemarcei în România susține companiile daneze în demersul lor de a se alătura Asociației Caravana cu Medici în vederea promovării unui sistem de sănătate publică axat pe prevenție.
Dr. Laura Bota: Opriţi campaniile politizate de prevenţie în sănătate!
Joi, 15 Octombrie 2015
Dr. Laura Bota, membru în Colegiul Medicilor Satu Mare, susţine că evenimentele derulate de partidele autohtone sub forma unor acţiuni de conştientizare a populaţiei asupra diferitelor probleme.
Spitalul privat de recuperare Polaris Medical a fost inaugurat la Cluj
Joi, 10 Septembrie 2015
Cel mai mare spital privat de recuperare din România, Polaris Medical, a fost inaugurat oficial astăzi în localitatea Suceagu de lângă Cluj-Napoca. Cu o echipă formată din 150 de medici, asistenți și personal auxiliar, spitalul oferă servicii.
Trebuie prevenită îmbolnăvirea românilor de către refugiați
Joi, 03 Septembrie 2015
Personal, sunt sceptică cu privire la primirea unui număr important, de câteva mii de oameni, de refugiaţi care să rămână pe teritoriul ţării noastre. Pe de o parte, sunt sigură că România nu este pregătită instituţional.
Echipa     Contact     creat de Altersoft
 
Statistici