Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania de prevenire a cancerului de col uterin continuă în județul Satu Mare
OFL Satu Mare  - Joi, 23 Februarie 2023

Demarată la sfârșitul anului trecut de către Organizația Femeilor Liberale din Satu Mare, campania de prevenție a cancerului de col uterin are ca obiectiv principal realizarea unui traseu bine stabilit și standardizat al femeilor din grupa de vârstă de risc (25-64 ani), doritoare de testare gratuita la nivelul judetului Satu Mare.

Cu sprijinul clinicii Gynoprax din Satu Mare, impreuna cu Dr. Codrut Leah si Dr. Stefania Ghetina, OFL Satu Mare a facilitat accesul rapid si gratuit a tuturor doritoarelor de testare, echipa s-a deplasat in localitatile BATARCI, BOTIZ, SUPUR, ACAS, MEDIESU AURIT la compania Alu Menziken, în perioada următoare fiind programate testări în localitatile TARNA MARE in data de 25.02.2023, Calinesti-Oas in data de 28.02.2023, Doba in data de 11.03.2023 si Vetis in data de 25.03.2023.

In cele doua luni de promovare si implementare a programului, in cadrul clinicii Gynoprax au fost efectuate 1.695 de testari cu 131 cazuri pozitive. In urma depistarii, s-au luat masuri prin indrumare de specialitate pentru asigurarea accesului la tratament.

Prezenta femeilor la testare, tot mai ridicata, arata interesul acestora pentru propria lor sanatate si nevoia de a gasi solutii pentru a le asigura accesul la servicii medicale de incredere.

Pe langa testare, Campania OFL Satu Mare a oferit si o latura educativa prin indemnarea la testarea periodica, in intervale regulate, in vederea prevenirii oricaror probleme de natura oncologica.

”Alaturi de medici si alt personal medical, am ajuns in diverse localitati ale judetului Satu Mare. Am intalnit oameni minunati, care au permis facilitarea acestor testari in locuri special amenajate, personal dedicat prin munca si dragoste in activitatea zilnica, profesionisti, empatici si asta ma determina sa continui acest proiect pentru a ajunge in cat mai multe localitati ale judetului Satu Mare, pentru a favoriza accesul la recoltare a tuturor celor care doresc testarea (Babes-Papanicolau si/sau HPV)” – a declarat președintele OFL Satu Mare, Alina Ristea.

709 vizite
Distribuie pe