Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
De ce n-au încredere femeile în contraceptivul masculin
Gândul  - Luni, 11 Aprilie 2011

În urmă cu un an, un grup de cercetători israelieni anunţau crearea primei pilule anticoncepţionale pentru bărbaţi: o pastilă care "dezactivează" spermatozoizii înainte ca aceştia să ajungă să fecundeze ovulul.

Înghiţită de bărbaţi, pastila actionează asupra unei proteine vitale din lichidul seminal masculin, necesar în procesul de concepţie. Potrivit experţilor, chiar dacă spermatozoizii ajung în uter, ei nu sunt capabili să fertilizeze ovulul. Oamenii de ştiinţă estimau că pastila este eficientă în 100% din cazuri.

Cu toate acestea, femeile nu sunt încântate de o astfel de metodă de contracepţie dedicată partenerilor lor masculini, este concluzia unui studiu recent realizat de specialiştii britanici, informează Daily Mail.

Potrivit cercetării, 52% dintre femei nu au încredere într-un astfel de mijloc de prevenire a unei sarcini nedorite, motivând că partenerii ar putea uita să ia pastila la timp. De asemenea, 31% dintre repondente au declarat că nu cred că pilula dedicată bărbaţilor este cea mai bună metodă de contracepţie, în timp ce una din cinci femei susţine că nu ar fi de acord ca partenerul să folosescă un astfel de mijloc contraceptiv.

Studiul, care a cuprins şi opiniile bărbaţilor, a relevat că 17% dintre ei recunosc că ar uita să ia pilula la timp, în timp ce un bărbat din şase consideră că pastilele contraceptive i-ar diminua masculinitatea. "Din păcate, contraceptivele orale sunt asociate cu femeile, iar această prejudecată va fi destul de greu de depăşit", precizează Susan Walker, autorul cercetării.

În prezent, contraceptivul masculin este în stadiul de testare pe subiecţi umani, dovedindu-se eficient.

2955 vizite
Distribuie pe