Locale Altele
Vineri, 1 Martie 2024
Vin, 1 Mar 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bebeluşii pot fi alăptaţi fără probleme şi la sânii cu silicoane
Gândul  - Miercuri, 15 Octombrie 2008

Femeile care au implanturi mamare pot alăpta fără nici un fel de problemă, consideră ginecologii. „Implantul mamar nu împiedică hrănirea la sân a nou-născutului.
 
Glanda mamară rămâne intactă în urma introducerii siliconului. Sânul are mai multe straturi. Primul este pielea, al doilea glanda mamară şi ţesutul adipos, iar cel de-al treilea este muşchiul pectoral.

În cazul femeilor care nu au alăptat, implantul se introduce sub muşchiul pectoral, iar astfel implantul mamar nu afectează scurgerea laptelui. Singurul inconvenient este faptul că siliconul poate limita cantitativ scurgerea laptelui, în rest nu este nici un fel de problemă”, precizează doctorul ginecolog Gabriel Lemnete, de la Maternitatea „Polizu”.

Medicii atenţionează că înainte de a da copilului să mănânce de la sân este absolut necesară spălarea pe mâini, dar şi a mamelonului, pentru a se evita infecţiile. Specialiştii mai avertizează că lăuzele trebuie să evite sutienele obişnuite în perioada de alăptare şi să folosească sutienele speciale. „Sutienele din plastic irită mamelonul, ba mai mult, acestea pot provoca anumite infecţii ale sânului, care pot fi transmise şi nou-născutului. Cele indicate pentru femeile care alăptează se găsesc în farmacii, al căror material este unul steril”, spune dr.Lemnete.

Tehnici de alăptare pentru evitarea lăsării sânilor

Alăptarea poate duce la lăsarea sânilor, dacă proaspăta mămică nu are grijă de sâni sau dacă nu foloseşte poziţiile ideale pentru alăptat, susţin medicii. „Pentru evitarea lăsării sânilor, mămicile trebuie să fie foarte atente la poziţiile în care îi pun pe cei mici să alăpteze. Una dintre poziţii este cea în care mama stă culcată pe spate, iar copilul se află pe burta mamei şi este ţinut foarte aproape de sân. A doua este cea în care mama stă şezând, iar cu antebraţul îl ţine pe copil de fund şi de picioare. O altă poziţie este cea în care mama stă în picioare, această metodă este indicată atunci când bebeluşul este agitat. În cazul în care mămica are probleme cu alăptatul este indicată poziţia şezând în care copilul este ţinut cu piciarele în lateral.

Tags: sani  silicoane  alaptat  
8461 vizite
Distribuie pe