Locale Altele
Marti, 14 Iulie 2020
Marti, 14 Iul 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tăierea pieliţelor din jurul unghiilor favorizează apariţia infecţiilor
Gândul  - Duminica, 2 Noiembrie 2008

Dermatologii avertizează că pieliţele din jurul unghiilor nu trebuie tăiate, pentru că pot apărea infecţii.

„Majoritatea manichiuristelor nu ştiu că prin tăierea pieliţelor se pot transmite microbi sau micoze de la o persoană la alta. Instrumetele de manichiură, gen forfecuţă, trebuie să fie sterile la fel ca instrumentele chirurgicale”, afirmă prof. dr. dermatolog Anca Zbranca. Medicii precizează că prin tăierea pieliţelor de la unghii se pot transmite şi alte boli mult mai grave, precum hepatita sau chiar SIDA, în cazul în care sângele unei femei bolnave intră în contact cu sângele altei femei sănătoase.

Specialiştii menţionează că microbii se pot dezvolta şi în cazul accidentării la o unghie în activităţile zilnice. Dermatologii spun că, în cazul infecţiei cu o ciupercă, pentru început apare modificarea culorii şi grosimii unghiei.

„Afecţiunile unghiilor se transmit relativ uşor de la o persoană la alta, chiar şi de la un membru al familiei la altul. Totodată, se poate ajunge şi la infectarea celorlalte unghii sănătoase. Bolile se pot transmite şi prin împrumutarea încălţămintei şi a şosetelor”, spune prof. dr. Anca Zbranca. Specialistul mai precizează că netratarea la timp a ciupercilor poate duce la pierderea definitivă a unghiei. „Tratamentul unei astfel de boli se poate da numai după ce se fac analize într-un laborator special. În funcţie de afecţiune, se pot prescrie creme speciale pentru microbul respectiv, sau tratamentul se face pe cale medicamentoasă”, avertizează dermatologul.

Tags: pielita  taiere  unghii  microbi  infectii  
4025 vizite
Distribuie pe