Locale Altele
Duminica, 26 Martie 2023
Dum, 26 Mar 2023
Aparatură ultramodernă la Oftalmologie
Florin Răchitan  - Miercuri, 6 Iunie 2012

În urma unei investiţii de 80.000 de euro a Consiliului Judeţean, Secţia Oftalmologie de la Spitalul Vechi din Satu Mare a fost dotată cu aparatură ultramodernă pentru intervenţiile de urgenţă, astfel că încep să vină aici şi pacienţi din alte judeţe.
 


Şeful secţiei, Bagosi Pal, şi medicul specialist Levai Lehar, au prezentat presei aceste aparate noi, în prezenţa managerului Spitalului Judeţean, Adrian Marc.

 

Din banii primiţi de la Consiliul Judeţean, dar şi din donaţii, îndeosebi de la Organizaţia Caritas, echipa de la Oftalmologie a achiziţionat cel mai performant microscop operator din România, o masă operatorie, un aparat de intervenţii Constellation, un biomicroscop, un ecograf, precum şi două lasere pentru tratarea afecţiunilor vasculare cauzate de diabet.
 

 

Unele din cele peste 1.250 de intervenţii de urgenţă şi operaţii pe care le-au executat oftalmologii sătmăreni de la începutul anului, cu ajutorul acestor aparate, sunt atât de complexe încât se puteau face până acum numai la centrele medicale din Cluj sau Bucureşti.

10285 vizite
Distribuie pe
Bud Maria
As dori o consultatie,am Diabet tip 2 de 2 ani!Multumesc!
2023-02-16 15:17:31