Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Unul din 10 bărbaţi suferă de disfuncţie erectilă
Gândul  - Joi, 6 Noiembrie 2008

Unul din zece bărbaţi din Europa suferă de disfuncţie erectilă, dar, în realitate, numărul acestora este mult mai mare, apreciază specialiştii.
 
„În comparaţie cu anul 1995, se remarcă o dublare a pacienţilor suferinzi de disfuncţie erectilă, deşi mulţi bărbaţi nu mărturisesc această suferinţă. Conform estimărilor, în 2025, 42 de milioane de bărbaţi europeni vor fi afectaţi de această boală, iar prevalenţa va creşte la 322 de milioane de subiecţi pe mapamond”, a declarat, ieri, prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie.

Disfuncţia erectilă, cunoscută sub denumirea de impotenţă, reprezintă incapacitatea de a obţine şi/sau menţine o erecţie suficientă pentru realizarea unui act sexual satisfăcător. „La opt din zece bărbaţi care suferă de disfuncţie erectilă, cauzele afecţiunii sunt organice - reducerea cantităţii de sânge care pătrunde în penis, din cauza vârstei, hipertensiunii arteriale, creşterii colesterolului sau fumatului”, atenţionează prof. Sinescu, de la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Tratament: popmpă cu vacuum sau proteză peniană

O altă cauză o reprezintă bolile sau intervenţiile care afectează nervii ce merg la penis (scleroza multiplă, accidentul vascular cerebral, traumatismele coloanei, fracturile de bazin), diabetul zaharat şi abuzul de alcool. Specialistul spune că impotenţa poate fi un semnal de alarmă pentru instalarea bolilor de inimă. „Disfuncţia erectilă este o afecţiune vasculară, deci o boală”, a subliniat prof. dr. Ionel Sinescu. Printre factorii de risc pentru impotenţă şi bolile de inimă se numără fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea, colesterolul crescut, sedentarismul, dieta, excesul de alcoolul şi diabetul zaharat. Posibilităţile de tratament pentru impotenţa sexuală sunt diverse – medicamente, tratament injectabil, pompa cu vacuum sau proteza peniană.

Tags: disfunctie erectila  impotenta  
3726 vizite
Distribuie pe