Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Slăbeşte cu un grapefrut şi jumătate pe zi
Gândul  - Sambata, 6 Iunie 2009

Sezonul estival de-abia a început. Cu toţii ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus rapid şi fără să depunem prea mare efort. În acelaşi timp, nu dorim să ne schimbăm stilul de viaţă, cu atât mai mult să renunţăm la micile plăceri culinare.

Nutriţioniştii spun că cel puţin o jumătate de grapefrut după fiecare masă duce la pierderea a şapte kilograme într-o lună. Specialiştii atrag atenţia că pierderea în greutate nu trebuie să fie una drastică şi nici să se realizeze într-un timp scurt.

Fructul nu trebuie combinat cu zahăr, el se poate consuma şi sub formă de suc. Grapefrutul stimulează digestia şi scade nivelul de colesterol, datorită conţinutului de fibre, vitaminei C şi acidului folic.

Această dietă necesită o serie de reguli. Astfel, specialiştii recomandă un consum de cel puţin doi litri de apă plată pe zi, iar consumul de cafea trebuie redus la cel mult o ceaşcă pe zi. În acelaşi timp, nutriţioniştii spun că persoanele care doresc să adopte această dietă trebuie să renunţe la micile gustări de tip „de ronţăit”. Dulciurile, produsele de panificaţie şi cartofii trebuie daţi uitării.

Dieta trebuie urmată 12 zile, cu o pauză de două zile, iar apoi se revine la completarea mesei cu grapefrut. Regimul nu trebuie ţinut mai mult de două luni, pentru că acest fruct va continua să ardă grăsimile, chiar şi atunci când nu va mai fi nevoie. După pierderea în greutate, fructul este recomandat o dată la trei zile, pentru a se evita îngrăşarea.

Încă o sugestie pentru cei care doresc să urmeze dieta cu grapefrut. La micul dejun se recomandă două ouă fierte, două felii de şuncă slabă şi o jumătate de grapefrut sau o jumătate de pahar de suc din acest fruct. La prânz se poate consuma o salată de roşii, dar fără sare, pentru că favorizează retenţia de apă în organism, 300 grame de carne la grătar sau de peşte, o felie de pâine prăjită, un păhărel de iaurt degresat şi, bineînţeles, jumătatea de grapefrut. Pentru masa de seară este indicată o salată de roşii sau castraveţi îmbinată cu cel mult 200 de grame de carne slabă, pui sau peşte, la grătar şi sucul de grapefrut.

Tags: grapefruit  slabire  dieta  
2732 vizite
Distribuie pe