Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Apa băută în exces îngraşă
Gândul  - Duminica, 21 Septembrie 2008

Dietele de slăbire bazate pe un consum ridicat de lichide nu au efectul scontat, pentru că acestea creează o poftă de mâncare mult mai mare, susţin cercetătorii japonezi.

Specialiştii au realizat un studiu pe un eşantion de peste 1.000 de femei, cărora le-au oferit o dietă bazată pe cât mai multe lichide. După masă, femeile cereau şi ceva solid, pentru că apa le crea o stare ridicată de foame. În urma acestor constatări, specialiştii au ajuns la concluzia că, pe lângă faptul că apa nu potoleşte pofta de mâncare, aceasta o mai şi măreşte, determinând astfel luarea în kilograme şi nicidecum scăparea de ele.

De asemenea, cercetătorii au mai observat că persoanele care refuză să consume zahăr, tocmai pentru a scăpa de kilogramele în plus, nu reuşesc acest lucru pentru că îşi iau glucidele necesare pentru o zi din tot felul de ciocolăţele care au un nivel mult mai crescut de zahăr. Specialiştii precizează că o linguriţă de zahăr luată în fiecare dimineaţă nu poate face rău siluetei.

Totodată, batoanele din cereale pot fi considerate la fel de periculoase ca şi snaksurile, pentru că au la bază aceleaşi substanţe dăunătoare, afirmă cercetătorii. Mai mult, specialiştii au constatat că persoanele care au un mic de jun foarte bogat sunt predispuse la îngrăşare, pentru că apetitul crescut din timpul dimineţii se va menţine pe întreg parcursul zilei.

Tags: apa  exces  ingrasa  
9718 vizite
Distribuie pe