Locale Altele
Joi, 21 Septembrie 2023
Joi, 21 Sept 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Românii se simt bine cu burtă
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Curele de slăbire par să intre în categoria „fiţelor” la români. O dovedesc rezultatele sondajului realizat de Reader’s Digest România, care arată că numai 28% dintre cetăţeni au încercat vreodată să slăbească.

Tot românii se află printre popoarele lumii cel mai puţin deranjate de kilogramele în plus, numai 6% dintre participanţii la studiu declarând că sunt de părere că greutatea ar putea reprezenta o piedică în calea unei cariere strălucite. În ceea ce priveşte excesul de kilograme şi armonia vieţii de cuplu sau posibilitatea stabilirii unor relaţii, doar 11% dintre repondenţi consideră că ar putea avea probleme din acest punct de vedere.

Australienii şi mexicanii sunt preocupaţi de faptul că greutatea le-ar putea afecta viaţa sexuală, 52% dintre repondenţii din ambele ţări spunând că grăsimea reduce apetitul sexual. Românii, în schimb
, sunt mult mai încrezători în puterea lor de seducţie, fie că au, fie că nu au burtă. Numai 11% dintre conaţionalii noştri sunt de părere că viaţa sexuală le-ar putea fi afectată de kilogramele în plus.

Sondajul realizat de Reader’s Digest în 16 dintre ţările lumii, cu un număr de 16.000 de repondenţi, arată că numai 12% dintre românce
preferă
ca partenerii lor să slăbească, în timp ce indiencele sunt mult mai pretenţioase în acest sens, 46% dintre ele declarând că preferă parteneri mai slabi.

Care sunt dietele preferate

Mexicul conduce în clasamentul ţărilor cu cea mai sănătoasă abordare a problemei slăbitului, arată studiul Reader’s Digest. Aproape toţi mexicanii (93%) au încercat să-şi schimbe
dieta
cu una mai sănătoasă pentru a pierde greutate, iar 86% au încercat să facă mai multă mişcare.

La polul opus am putea spune că se află românii. 68% dintre cei care au vrut să scape de kilogramele în plus au apelat la cure de slăbire rapide,  numai 45% au încercat să mănânce mai sănătos şi 55% să facă mai multă mişcare.

Obiceiuri sănătoase în jurul lumii

  • Românii şi ungurii iubesc murăturile. Acestea impiedică depunerea grăsimilor.
  • Thailanda este adepta mâncării condimentate. Ardeiul iute accelerează metabolismul şi arde caloriile în plus.
  • Elveţia recomandă musli, cerealele bogate în fibre şi care conţin ovăz, nucile şi fructe.
  • Brazilienii consumă orez şi fasole aproape la fiecare masă, iar cercetările arată că acestea reduc cu 14% riscul de a deveni suprapoderal, în comparaţie cu dietele obişnuite.
  • Olandezii consumă apoximativ 85 de milioane de heringi pe an. Bogat în acizi graşi Omega 3, heringul reduce nivelul de hormoni ai stresului -  cortizonul şi insulina.
  • Pentru India, Finlanda şi Olanda, ingredientul principal al curei de slăbire este mişcarea. Yoga, plimbările în aer liber sau ciclism sunt la ordinea zilei în aceste ţări.
Tags: burta  barbati  romani  
11117 vizite
Distribuie pe