Locale Altele
Joi, 29 Octombrie 2020
Joi, 29 Oct 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Pielea, materialul toamnei
Evenimentul Zilei  - Marti, 2 Septembrie 2008
Nu eşti într-atât de curajoasă încât să porţi piele din cap până în picioare? Atunci trebuie să ai măcar o jachetă potrivită din acest material, dacă vrei să treci cu brio peste toamna lui 2008.
 
Există două mari curente în modă, în ceea ce priveşte pielea, unul „motorbike“ şi altul „couture“, iar ambele sunt atât de versatile, încât merg combinate cu orice.

Anul trecut, toamna a fost dedicată stilului „army“. Butoni, culori milităreşti, materiale uşor rigide, un stil care nu putea dura prea mult în timp. Dar anul acesta, geaca de piele trebuie să fie o investiţie de durată, care să poată fi purtată lejer şi în viitorul mai îndepă rtat, recomandă specialiştii cotidianului britanic „The Times“.

Modelul jachetei


Înainte de toate, trebuie să ai mare grijă la măsura hainei. Umerii jachetei să nu fie căzuţi, mânecile să nu treacă de încheietura mâinii, iar lungimea să nu depăşească jumătatea şoldurilor. „Se poartă jachetele «slim fit», foarte cambrate, care abia se pot încheia sau pot fi purtate descheiate, cu mâneci trei sferturi sau chiar scurte“, afirmă stilistul Adina Buzatu.

Pe de altă parte, mai există curentul „motorbike“, ale cărui fane pot purta o jachetă cu umeri mari, cu o formă trapezoidală, cu cordon şi cu multe buzunare. „Gulerele atipice, mari, tip şal şi modelele futuristice sunt în mare vogă. Cât despre accesorii, poţi opta pentru fermoare şi capse, mai puţin pentru nasturi“, recomandă criticul de modă Alin Gălăţescu. În domeniul accesoriilor, Adina Buzatu aminteşte şi de glugă sau de buzunare. Gluga trebuie să fie mică, de preferat detaşabilă, dar ar fi de preferat să evitaţi să o purtaţi.

„Clar, la o jachetă cambrată, scurtă şi cu mâneci trei sferturi nu ai nevoie de glugă. Aceasta va fi doar un accesoriu“, spune stilistul. Pentru o jachetă care să meargă la orice, trebuie ales un guler tunică. Dacă eşti adepta stilului clasicelegant, reverul este cea mai bună alegere.

Negrul, tot în top


Jacheta couture trebuie să fie dintr-o piele foarte bine lucrată, foarte moale şi care se poate mula, în timp ce împătimitele stilului motociclist trebuie să aleagă o piele mai dură. Atunci când vorbim despre culori, se poate spune că, din nou, există două mari curente. „În proporţie de 80%, jacheta din piele este neagră. Dacă nu, atunci este gri, verde-închis, roşu- închis sau mov-închis“, afirmă Alin Gălăţescu.
 
„Pe lângă negru sau culorile toamnei, sunt la mare căutare şi culorile tari. O femeie curajoasă nu dă greş cu o jachetă violet-aprins, fuchsia, galben sau turcoaz“, este de părere Adina Buzatu. Pielea lucioasă, cu aspect umed, este întâlnită pe toate podiumurile şi poate fi purtată fără teamă şi pe stradă pentru un stil urban. Pielea întoarsă este mai dificilă, este elegantă şi destinată mai mult doamnelor trecute de prima tinereţe.

Geaca versatilă


Rochiile hippie, inegale, rochiile din mătase, fluide, colorate, cu imprimeuri florale sau geometrice pot fi purtate şi toamna cu o jachetă din piele. Mânecile trei sferturi pe vreme răcoroasă pot fi combinate atât cu o pereche de mănuşi tot din piele, cât şi cu mănuşi lungi, tricotate. Pentru un aspect clasic, alege pantaloni negri strâmţi, iar pentru unul casual, jeanşii şi botinele, evident purtate cu o haină din piele.

Întreţinerea
articolelor din piele

De la mătase la denim sau blană, pielea este un material care merge combinat cu orice. O jachetă de calitate necesită o adevărată investiţie, de aceea trebuie să ştii cum să o întreţii. Pielea naturală are nevoie de curăţare chimică, iar pentru un trai mai lung, poţi achiziţiona produse speciale, de la spray-uri la creme care tratează acest material.
2571 vizite
Distribuie pe