Locale Altele
Joi, 18 August 2022
Joi, 18 Aug 2022
Târg de Crăciun la Praga, o călătorie de poveste prin Agenţia Accord
Florin Răchitan  - Luni, 23 Noiembrie 2015

Puţine locuri sunt mai spectaculoase în Europa decât vechiul Oraş de Aur, capitala regilor Boemiei şi a poporului ceh, Praga, mai ales în această perioadă, când se organizează Târgul de Crăciun aşa cum numai în cărţile de basme am văzut.

Atmosfera de basm este acum cât se poate de accesibilă şi sătmărenilor, datorită ofertei Agenţiei Accord, care organizează în week-endul 11 – 13 decembrie un city-break mai deosebit pe un traseu ce cuprinde şi oraşele Budapesta şi Bratislava, cu destinaţia Praga şi două zile cu seri magice petrecute la Târgul de Crăciun din centrul istoric inclus de UNESCO în patrimoniul cultural mondial.

Autocarul modern va porni vineri dimineaţa, 11 decembrie, din Satu Mare şi se va opri la orele amiezii la Budapesta, unde turiştii vor avea ocazia să facă o plimbare prin Piaţa Eroilor, pe Bulevardul Andrassy, pe Podul cu Lanțuri şi vor putea admira Palatul Regal, Parlamentul, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas şi Muntele Gellert.

După traversarea Ungariei şi Slovaciei, turiştii sătmăreni vor ajunge spre seară la Praga, unde, după cazarea la hotel, vor fi însoţiţi de ghid în descoperirea minunatului Oraş Vechi, cu Turnul Pulberăriei, Casa Municipală, Biserica Sf. Maria din Tyn, Piaţa Primăriei, Ceasul cu Sfinţi, Statuia lui Jan Hus, Calea Regală, Podul Carol etc.

Turul Oraşului Vechi va continua sâmbătă, după micul dejun, spre Biserica Sf. Nicolae, Hrad (cetatea medievală) cu Catedrala Sf. Vit, Uliţa de Aur, Biserica  Sf. Gheorghe, Teatrul şi Muzeul Naţional, Statuia şi Piaţa Wenceslas, Memorialul Jan Palach etc.

În afara programului asigurat cu ghid, sătmărenii vor avea ocazia să-şi facă şi cumpărături de la Târgul de Crăciun şi, opţional, să ia masa de prânz la un restaurant cu specific ceh, unde au locuri rezervate.

În ziua a treia, duminică, sătmărenii se vor întoarce acasă, nu înainte de face un popas la Bratislava şi, din nou, la Budapesta.

Această călătorie de vis poate fi comandată acum la tariful de 119 euro/persoană la Agenţia Accord din Satu Mare, tel. 0261-737.915, e-mail abt@accord.travel               

4557 vizite
Distribuie pe