Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Femeile au câştigat o măsură în plus la sutien
Libertatea  - Marti, 14 Aprilie 2009
În anul darwinian, o informaţie poate conferi conceptului de evoluţie o nuanţă senzuală. Potrivit datelor culese de Wacoal America, o companie lider în producerea de sutiene, talia medie a sânilor femeilor a crescut cu o măsură în ultimii 15 ani.

Casele de modă sunt cele care se confruntă cu probleme majore, având în vedere că produc haine pentru corpuri filiforme dar sâni tot mai provocatori. Mai viclene, companiile producătoare de lenjerie intimă au transformat măsura unu în doi şi doi în trei. Cum să nu le dai dreptate, având în vedere că cea mai cumpărată în primele şase luni ale lui 2009 a fost tocmai măsura patru, comparativ cu trei, achiziţionată din abundenţă anul trecut.

O casă producătoare de lenjerie intimă care vinde online, ""Bare Necessities"", a confirmat aceste rezultate demonstrând că măsura patru a fost a zecea cea mai vândută în 2008, în timp ce în 2002 se plasa de abia pe locul al 17-lea. Şi tocmai anul acesta, ""Elle Macpherson Intimates"", compania fondată de celebrul manechin supranumit "The Body", va introduce în noua colecţie sutiene pentru femeile cu forme provocatoare, până la măsura şapte.

""Sutienele femeilor de astăzi nu sunt precum cele purtate de mamele lor. Noi le numim ""efectul măsura patru"", a explicat Noah Wrubel, director executiv la ""Bare Necessities"".

Care sunt motivele unei astfel de abundenţe de forme? Teoriile sunt multe. Unii o atribuie atenţiei crescânde acordate aspectului fizic: tendinţa de a-ţi îngriji corpul în orice fel, de la sala de sport la ingerarea de proteine, lucru care este posibil să fi accelerat timpul acestei evoluţii.

Un studiu efectuat în 2007 de Centrul american pentru prevenirea şi controlul tulburărilor a demonstrat însă că rata de obezitate a femeilor adulte în lume a crescut cu 2,1%, din 2004 până astăzi. Această accelerare a mers în pas cu dimensiunile sânilor care resimt instantaneu salturile greutăţii corporale, umflându-se sau dezumflându-se în funcţie de dietă, potrivit La Repubblica.

O altă cauză este apoi popularitatea crescândă a "bisturiului"" Pentru a avea sânii mai mari nu există numai chirurgia plastică, având în vedere că piaţa oferă de toate: pomezi, proteine speciale, stimulatoare. Fără a mai lua în calcul, conchid experţii, că vârsta medie a vieţii femeilor a crescut iar cele care au o anumită vârstă au sânii mai mari, din cauza modificărilor hormonale.

În mijlocul acestui ocean de date mai există şi o altă problemă de luat în calcul: alegerea sutienului ""just"", sau mai bine zis a măsurii mai adaptate propriilor sâni. Aici este vorba de un front unde domneşte aproximarea, între tinerele care cumpără sutiene măsură mare pentru a părea mai prospere şi cele care preferă să-şi acopere formele. Mai exact, circa opt femei din zece cumpără sutiene cu măsura greşită, astfel că celebra moderatoare Oprah Winfrey a dedicat acestui subiect o parte din programul său, insistând ca spectatoarele să-şi cumpere sutiene care corespund măsurii lor.

Tags: sutien  masura  mare  
2484 vizite
Distribuie pe