Locale Altele
Luni, 3 August 2020
Luni, 3 Aug 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Majoritatea românilor sunt de acord cu legalizarea prostituţiei
Gândul  - Marti, 29 Septembrie 2009

Un studiu al eResearch Corp arată că 53% dintre românii între 18 şi 64 de ani, din mediul urban, sunt de acord cu legalizarea prostituţiei. Când vine vorba de dezincriminarea consumului de droguri uşoare, 58,5% se declară împotrivă.

Conform datelor adunate de eResearch Corp, cei care tind să fie de acord cu iniţiativa legislativă ce priveşte prostituţia sunt mai degrabă bărbaţi - 57% - cu vârste cuprinse între 18-44 de ani.

"Portretul persoanei politice care susţine aceste iniţiative este unul care întruneşte simultan următoarele caracteristici: persoană deschisă la minte, dar cu o moralitate îndoielnică, îşi urmăreşte în principal anumite interese personale şi este mai curând neinteresat de problemele societăţii", scriu realizatorii studiului.

Potrivit comentariilor acestora, "numai jumătate din persoanele intervievate au recunoscut iniţiatorul acestor propuneri în persoana preşedintelui Băsescu", în timp ce aproximativ 40% dintre repondenţi nu au ştiut să spună cine este în spatele iniţiativei, iar restul de zece procente au menţionat alte persoane.

Românii de la oraş îl percep drept principal opozant al acestor iniţiative pe şeful Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel. Ceilalţi oameni politici, cu excepţia preşedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor, au fost menţionaţi doar accidental ca susţinători sau opozanţi ai acestor iniţiative legislative. "CV Tudor este situat în tabăra adversarilor unor asemenea iniţiative de 12% din persoanele intervievate în cazul problemei drogurilor uşoare şi de şapte la sută în cazul problemei prostituţiei", se arată în studiu.

Tinerii, pentru legalizarea consumului de droguri

Deşi 58,5% dintre cei intervievaţi nu sunt de acord cu dezincriminarea consumului de droguri uşoare, cei care susţin totuşi ideea sunt în majoritate tineri. Astfel, 62% dintre cei care sunt de acord cu dezincriminarea sunt bărbaţi sau "persoane din generaţia post-decembristă", cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. "Iniţiativa privind consumul de droguri uşoare aruncă o umbră asupra imaginii oamenilor politici care o susţin, conform părerilor a 53% dintre persoanele intervievate", scriu autorii studiului.

În ceea ce priveşte legalizarea prostituţiei, această propunere se bucură de o atitudine mai permisivă, 56% dintre repondenţi fiind pentru. "Această atitudine poate fi explicată prin perceperea prostituţiei ca «un rău necesar»", scriu autorii sondajului. eResearch Corp a analizat şi intenţiile de vot ale românilor din mediul urban, ajungând la concluzia că 31% dintre persoanele intervievate nu au decis deocamdată politicianul cu care vor vota la alegerile prezidenţiale din noiembrie. În orice caz, 51% dintre repondenţi "înclină să nu voteze" o persoană politică ce face astfel de propuneri. Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia din mediul urban cu vârste între 18 şi 64 de ani. Eroarea de eşantionare este de +/-2,8 la sută.

Preşedinţia: "Nu e o pledoarie, ci o analiză ştiinţifică"

Ideea legalizării prostituţiei şi a dezincriminării consumului de droguri uşoare a pornit de la raportul comisiei prezidenţiale privind riscurile sociale şi demografice ale României. Dezincriminarea consumului de droguri este una dintre recomandări, scopul fiind acela de "a aduce la suprafaţă consumatorii", aceştia urmând să beneficieze de tratament fără teama că s-ar incrimina dacă ar cere ajutor. Legalizarea prostituţiei este o altă recomandare a raportului. Argumentul de bază este acela

Tags: sondaj  legalizare  prostitutie  
2054 vizite
Distribuie pe