Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Coafurile anilor ’60, la modă toamna aceasta
Evenimentul Zilei  - Duminica, 21 Septembrie 2008
Odată cu pierderea bronzului, trebuie luate măsuri şi în ceea ce priveşte machiajul, culoarea părului sau tunsoarea. Aşa că, dacă vă atrăgeau coafurile diafane ale lui Brigitte Bardot, puteţi profita de acest sezon.

„Volumul este literă de lege acum“

Toamna aceasta, placa de întins părul trebuie lăsată la naftalină. Părul perfect drept şi neted, obţinut la temperaturi ridicate, nu mai este în vogă. „Volumul este literă de lege acum.

Părul tapat, în stilul anilor ‘60, buclele mari, lăsate rebele sau prinse într-un coc nearanjat şi tunsorile cu volum sunt la mare căutare“, afirmă hair-stylistul Geta Voinea.

Lungimea ideală a părului este cea medie, care trece puţin de umeri. „Părul mediu este versatil, se coafează uşor şi vă ajută să treceţi prin toate stilurile. Pentru o atitudine casual, optaţi pentru coada de cal tapată, pentru un look natural, lăsaţi părul liber sau prins într-o parte“, recomandă stilistul Adina Buzatu.

Nuanţe de maro şi ten puţin machiat

Din ce în ce mai mult se caută naturaleţea. Tenul curat, foarte puţin machiat, părul îngrijit, dar nu foarte aranjat, vor lăsa întotdeauna o impresie bună. Şi în această toamnă culorile naturale sunt cele admirate.

„Blondul tronează, dar nu acel blond artificial, ci unul nud, bej, în concordanţă cu tenul şi cu trăsăturile celei care îl poartă. Nuanţele de maro sunt reprezentative pentru anotimpul toamnă şi nu se vor demoda niciodată“, este de părere Geta Voinea.

Ciocolata cu lapte sau chihlimbarul sunt tonurile potrivite în sezonul rece. „Nuanţele naturale, cu şuviţe puternice, în culori de roşu, albastru, fuchsia sau violet, sunt un adevărat spectacol. Pentru cele curajoase, care adoptă un stil avangardist în detrimentul celui clasic, recomand acest look. Tunsoarea şi culoarea părului trebuie să te caracterizeze, să vorbească despre tine. Dacă lucrezi într-o bancă nu poţi adopta un stil trăsnit“, consideră Adina Buzatu.

De asemenea, Geta Voinea nu sfătuieşte orice femeie să adopte coafurile aranjat-nearanjat, chiar dacă se poartă.

„Poate că nu vă prind şuviţele rebele sau bretonul răvăşit. Ca şi în cazul vestimentaţiei, se mai poartă şi cu ce îţi stă bine“, afirmă hair-stylistul.

TENDINŢE

Cum ar trebui să vă pieptănaţi în acest sezon


Uitaţi de finisaje atunci când este vorba de coafură. Alegeţi buclele lăsate libere, care nici nu trebuie atinse cu pieptănul. Dacă vă atrag cocurile, lăsaţi câteva şuviţe să curgă pe umeri. Lookul adolescentin, care dicta în urmă cu un sezon, dispare complet. Împletiturile, cărarea pe mijloc şi accesoriile colorate pentru păr fac parte din trecut. Cărarea este pe o parte sau dispare. Dacă vă surâde ideea coafurilor tapate şi diafane, cărarea nu îşi mai are rostul. „Bretonul se străduieşte să rămână în tendinţe, doar că nu mai este gros şi retezat, ci unul soft, inegal şi uşor tapat“, dezvăluie Geta Voinea. Tunsoarea bob a făcut ravagii şi a lăsat urme în stilul multor doamne. Aşa că, dacă părul nu a avut timp să crească, îl poţi pieptăna în forma literei „A“. Aduceţi şuviţele din lateral în faţă şi înfoiaţi-l în spate, pornind de la rădăcini. Specialiştii sunt de părere că pălăriile obţinute prin coafat vor invada străzile toamna aceasta. Adică un coc aproape în vârful capului, prins lejer, astfel încât să puteţi scoate şuviţe pe care să le fixaţi cu agrafe sau cu fixativ, în forma unei borduri de pălărie. Pentru bucle de invidiat, apelaţi la bigudiuri sau aplicaţi spumă pe părul umed şi mergeţi la culcare.

Tags: coafura  frizura  sixties  
14254 vizite
Distribuie pe