Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Bărbaţii nu suportă să îşi ceară scuze
Gândul  - Miercuri, 25 Februarie 2009

Bărbaţii consideră că a-şi cer scuze în faţa unei femei este ca şi cum ar fi nedreptăţiţi, iar, de regulă, acest obicei este unul tipic femeiesc, susţine psihologul Pam Spurr, de la revista „The Times”.

Acesta completează că scuzele venite din partea bărbaţilor reprezintă o slăbiciune a personalităţii lor, în niciun caz puterea de a-şi recunoaşte greşelile.

Specialistul spune că persoanele de gen masculin preferă să discute despre problema care a deranjat-o pe femeie, decât să recunoască că în mare parte vina îi aparţine.

„Partea cea mai interesantă apare atunci când femeia este de acord să discute despre neregulile din cuplu.

De cele mai multe ori, bărbaţii preferă să găsească soluţii care îi implică pe amândoi, nicidecum numai pe el, pentru că la urma urmei problema nu ar fi existat dacă femeia nu ar fi observat-o”, explică Pam Spurr.

Scuzele sunt esenţiale pentru sexul frumos

Psihologul Anca Munteanu, de la Centrul de Psihologie de Acţiune şi Psihoterapie, spune că există diferite formule pentru ca un bărbat să îşi recunoască greşelile. Astfel, o îmbrăţişare, un gest frumos cum ar fi cadourile, un zâmbet sau orice altceva care ţine locul cuvintelor atât de speciale pentru femei sunt modalităţile prin care un bărbat recunoaşte că este vinovat.

„Persoanele care nu-şi cer scuze nu consideră că aceste vorbe pot îndrepta ceva şi preferă să facă o altă acţiune prin care să demonstreze că şi-au reparat greşeala”, spune specialistul Munteanu. În opinia bărbaţilor care nu suportă să îşi ceară scuze, aceste cuvinte nu sunt decât ceva formal şi nu schimbă nimic din ce s-a întâmplat, adaugă Anca Munteanu.

Psihologii spun că pentru sexul frumos, esenţial este să audă  „scuză-mă” sau „iartă-mă”, pentru că, în subconştientul lor, aceste cuvinte simple le diminuează suferinţa. „Aceste cuvinte sunt destul de importante mai ales într-un cuplu, deoarece absenţa lor poate duce la ruptura relaţiei”, adaugă specialistul Munteanu.

Tags: barbati  cer  scuze  
1994 vizite
Distribuie pe