Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Piste de biciclete în tot oraşul! Acum!!!
Florin Răchitan  - Marti, 7 Septembrie 2010

Băieţii care fac minimal mass-urile şi ridică aiurea pancarte în faţa Primăriei închise, cerând mai multe piste pentru biciclete, au cam greşit strategia. Ei au nevoie, înainte de toate, de o imagine „convingătoare” pentru campania lor. Le-o propunem noi pe Crina Smith.

De dimineaţa până după-amiază poate fi găsită zilnic într-un birou al Departamentului de Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Satu Mare, îmbrăcată sobru, după moda „office”, luptându-se cu maldăre de dosare ale asociaţiilor de proprietari şi cu documentele pe care le pregăteşte pentru Corpul de Control.

Îşi vede de treabă cu conştiinciozitate, aruncând din când în când câte-o privire spre un buchet de flori din plastic. „În biroul nostru nu prea pătrunde lumina soarelui, aşa că nici o floare naturală nu rezistă. Totuşi, trebuie să avem puţină culoare în locul în care ne petrecem jumătate din viaţă” – explică funcţionara căreia tocmai i s-a tăiat 25% din salariu.

După orele de serviciu, însă, se debarasează de ţinuta office, iar hârţogara anostă se transformă într-o bombă sexy pe bicicletă. Urcă în şa cu nişte mişcări ce provoacă accidente în lanţ pe stradă, porneşte muzica house pe iPod şi se aventurează în nebunia circulaţiei din oraşul în care se proiectează piste de bicicletă pe… cel de-al treilea pod peste Someş.

Aşa s-a obişnuit de mulţi ani de zile, de pe vremea când trăia în Germania, ţară unde şoferii îi salută amical pe bicicliştii care împânzesc toate arterele de circulaţie. „La noi reacţiile nu sunt atât pozitive, dar eu nu-mi fac probleme din cauza asta, n-au decât să zbiere şi să înjure maneliştii de la volan” – spune biciclista cunoscută pentru nonconformismul ei ce poate părea extrem într-un orăşel de provincie înecat în moleşeala burgheză.
 

Face toate acestea cu gesturi care îi trădează dorinţa de independenţă totală, dar fără încrâncenare, doar cu un zâmbet permanent sub ochii de un albastru în care a rămas imprimat cerul senin al verii. Deci pentru ea cerem piste de biciclete în tot oraşul! Acum!!!

11565 vizite
Distribuie pe