Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Crizele de furie la locul de muncă pot fi benefice pentru carieră
Mediafax  - Marti, 3 Martie 2009

Crizele de furie la locul de muncă nu reprezintă īntotdeauna ceva negativ, ele putānd fi benefice pentru carieră, cu condiţia să fie controlate, potrivit unui studiu recent publicat īn Study of Adult Development, informează bbc.co.uk.

Studiul realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School a relevat faptul că persoanele care īşi reprimă starea de frustrare prezintă de trei ori mai multe probabilităţi de a declara ulterior că au ajuns la un blocaj din punct de vedere profesional.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 824 de persoane, care au fost monitorizate timp de 44 de ani, şi a relevat importanţa menţinerii unui control atunci cānd un angajat nervos īşi susţine punctul de vedere la locul de muncă.

Īn schimb, furia necontrolată este distructivă, au declarat cercetătorii.

George Vaillant, coordonatorul acestui studiu, a explicat că oamenii consideră furia drept o emoţie periculoasă, iar societatea actuală īi īncurajează "să practice gāndirea pozitivă", dar această abordare este autodistructivă şi, īn esenţă, reprezintă "o negare dăunătoare a unei realităţi īnspăimāntătoare".

Persoanele care au o siguranţă de sine sunt, de regulă, capabile să īţi susţină punctul de vedere īn mod politicos.

"Emoţiile negative, precum frica şi furia, sunt īnnăscute şi sunt extrem de importante", a declarat George Vaillant. Ele sunt adeseori vitale pentru supravieţuirea oamenilor.

Studiul a demonstrat faptul că emoţiile negative controlate contribuie la sporirea atenţiei, voluntarii putānd să se concentreze mai bine asupra detaliilor.

Tags: furie  loc  munca  
3487 vizite
Distribuie pe