Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Flirtul la serviciu sporeşte randamentul
Gāndul  - Joi, 5 Noiembrie 2009

Persoanele care flirtează la locul de muncă au parte de mai multă energie pozitivă şi dau un randament mai mare atunci cānd vine vorba de īndeplinirea sarcinilor de serviciu, potrivit unei cercetări realizate de un sexolog norvegian.

Una dintre explicaţiile oferite de specialist a fost aceea că, atunci cānd doi colegi de serviciu sunt īndrăgostiţi unul de celălalt, aceştia reuşesc să-şi facă treaba mai cu spor şi nu sunt foarte deranjaţi atunci cānd se īntāmplă să rămānă la birou peste orele de program, fapt care este īn beneficiul companiei angajatoare.

Sexologul norvegian Elsa Aalmas a ajuns la această concluzie după ce a realizat un studiu pe un eşantion de aproximativ 500 de persoane, cu vārste cuprinse īntre 25 şi 55 de ani.

Īn urma interpretării rezultatelor obţinute, sexologul a ajuns la următoarea concluzie: una din cinci persoane a recunoscut că a avut cel puţin o relaţie amoroasă cu un coleg de serviciu, iar un cuplu din zece s-a format la locul de muncă.

"Flirtul şi īntreţinerea de relaţii sexuale cu un coleg de serviciu sunt extrem de benefice, atāt pentru formarea profesională a persoanelor respective, dar şi pentru companie. Angajaţii implicaţi īn astfel de relaţii devin mai profesionişti şi dispare eterna problemă a rivalităţii cu ceilalţi angajaţi. Sunt mult mai productivi şi formează, īntr-adevăr, o echipă, susţināndu-se unul pe altul", explică cercetătoarea Elsa Aalmas.

Specialista mai consideră că relaţiile amoroase īntre colegii de birou au un impact pozitiv asupra rentabilităţii companiei.

Studiul respectiv a scos la iveală faptul că 65% dintre femeile implicate īn legături amoroase la locul de muncă au devenit mai productive, muncind ore suplimentare la birou şi, mai mult, luāndu-şi de lucru acasă, pentru a păstra īn acest fel o relaţie cāt mai strānsă cu partenerul, īn acelaşi timp coleg de serviciu.

Potrivit aceleiaşi cercetări, una din şapte persoane a declarat că a refuzat să-şi schimbe locul de muncă, deşi i s-au oferit condiţii mai bune, doar pentru a rămāne alături de persoana iubită.

Mai mult de 50% dintre respondenţi au mărturisit că au avut o relaţie amoroasă cu un coleg de birou aflat pe o poziţie ierarhică superioară, 20% au flirtat cu colegi de pe acelaşi nivel ierarhic şi numai 15% cu un subaltern.

Tags: flirt  birou  colegi  
4277 vizite
Distribuie pe